ОСТАННІ НОВИНИ

Гриценко на пальцях пояснює вимоги Майдану

|

Лідер політичної партії «Громадянська позиція», екс-міністр оборони Анатолій Гриценко пояснює вимоги протестувальників, аби вони були зрозумілішими для широкого загалу громадян. Про це він пише на своїй сторінці у facebook.

«Які вимоги Майдану до влади? Внесу ясність.

При плануванні військової операції завжди визначається її стратегічне завдання (мета), а крім того – завдання (мета) першого етапу, на найближчих кілька днів.

Так само зараз на Майдані. Маємо два стратегічних завдання і два тактичних завдання, на найближчі дні.

Згадаймо, коли і чому розпочався Майдан? Коли Уряд Азарова прийняв рішення призупинити підготовку до підписання Угоди з Євросоюзом.

Тому ВИМОГА ПЕРША: цей Уряд має піти у відставку, причому в повному складі – адже він одностайно проголосував за зупинення Угоди про асоціацію з ЄС.

Який механізм? Рада голосує за відставку Азарова (проект уже внесено), або Указ про відставку видає сам Янукович.

Далі. Чому вчора-сьогодні Майдан став набагато потужнішим і вимоги громадян жорсткішими? Тому що Беркут МВС уночі, незаконно, жорстоко, із застосуванням неконтрольованої сили, знищив наш мирний Майдан.

Отже ВИМОГА ДРУГА: негайна відставка міністра внутрішніх справ Захарченка і притягнення до кримінальної відповідальності усіх, хто віддавав злочинний наказ і хто діяв злочинно. Механізм? Янукович видає Указ про звільнення Захарченка, а Генпрокуратура забезпечує розслідування і далі – суд.

Ці дві вимоги Майдану є тактичними. На найближчі дні.

А стратегічні завдання Майдану? Їх теж два: 

ПЕРШЕ – якомога швидше підписання Угоди з Євросоюзом;

ДРУГЕ – зміна влади і системи влади в країні, задля проведення ефективних реформ в рамках Угоди з ЄС і на основі дійсно європейських цінностей. А це, як усі розуміють, реально можливо після обрання нового Президента, нового парламенту і призначення нового Уряду. Звідси відповідні заяви і вимоги Майдану.

Сподіваюся, таким чином я вніс певну ясність для людей, які не мали змоги почути виступи (заяви) лідерів опозиції та громадських діячів безпосередньо з трибуни Майдану», – пише Анатолій Гриценко

Фото – vikna.if.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *