ОСТАННІ НОВИНИ

Силовики розігнали Євромайдан. Все було жорстко

|

Бійці спецпідрозділу “Беркут” зачистили Майдан Незалежності від мітингувальників. Про це повідомляє кореспондент INSIDER з місця події. За його словами, атака почалася близько 4:00, коли на Майдані лишалося близько 1 тисячі людей.

Бійці “Беркуту” діяли дуже жорстко. Зокрема, вони скидували людей на землю з постаменту Незалежності та давили ногами. Мітингувальників тягли по землі та били кийками. Пролунали кілька розривів вибухпакетів. Багато поранених.

Одночасно приїхали комунальні машини прибирати територію. Вони також привезли вантажівку з частинами новорічної ялинки, яку встановлюють на Майдані.

Майдан був очеплений правоохоронцями і журналістів туди не пускали. До 4:27 людей повністю витиснули з Майдану.

Частина площі, де стояли мітингувальники, очеплена “Беркутом”.

Як повідомив INSIDER журналіст Максим Каменєв, станом на 5:00 Хрещатиком йшла група бійців “Беркуту”, які били кийками та нецензурно лаяли простих громадян, що знаходилися неподалік Майдану.

“Стояли 4 “швидкі”, які були повністю забиті. Багато людей з перебинтованими головами. Все було жорстко”, – додав журналіст.

Крім того, активісти пишуть у соцмережах про кілька десятків затриманих у ході розгону акції.

На цей час на Майдані Незалежності працює техніка. По всьому периметру площі досі знаходяться бійці спецпідрозділу. У цьому можна пересвідчитись завдяки прямому ефіру, зокрема на  5 каналі.

Фото: зі сторінки у facebook Mustafa Nayyem

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *