ОСТАННІ НОВИНИ

Російський канал забрехався, висвітлюючи події на українському Євромайдані

|

Російський державний телеканал Росія-1 у понеділок, 25 листопада, у вечірньому випуску новин показав сюжет про український Євромайдан під назвою Євромайдан 2013 – технологія євро провокації, пише Korrespondent.net

У сюжеті йшлося про те, що бійці Беркута страждають від нападів демонстрантів і застосовують силу виключно в цілях самооборони після провокацій з боку прихильників “жорсткої євроінтеграції”.

 

Журналісти телеканалу стверджують, що українських опозиціонерів провокацій навчають на спеціальних курсах у посольстві США в Україні. Там українців нібито вчать організовувати заворушення, протистояти міліції і вербувати нових прихильників через соціальні мережі.

“Учасники шести таких семінарів вже працюють інструкторами. Ланцюгова реакція пішла”, – запевняє Росія-1, відзначаючи, що на Євромайдані всі стоять виключно за гроші.

У підтвердження цьому журналісти дали коментар одного з демонстрантів, який на камеру зізнався, що в мітингу вони беруть участь тільки через матеріальну винагороду.

Однак тут брехня російських журналістів стала очевидною. Як виявилося, вони просто вирізали шматок відео з українського каналу 24, в якому йшлося про протилежну ситуацію. В оригінальному сюжеті йшлося не про прихильників євроінтеграції, а про її супротивників, яких Партія регіонів насправді скликала за гроші до будівлі Кабміну і на Михайлівську площу.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *