ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові змагатимуться дизайнери манікюру та візажу на тему ВІЛ/СНІДу

|

Завтра Благодійний фонд «САЛЮС» у Міжрегіональному центрі художнього моделювання і дизайну (вул. Кульчицької, 2) проведе визначення та нагородження переможців мистецького конкурсу «Усе в твоїх руках». Робота творчої майстерні розпочнеться о 13.00 год. Визначення та нагородження переможців о. 15.00 год., інформує прес-служба Львівської міської ради.
Щорічно 1 грудня світова громадськість відзначає День солідарності з ВІЛ-позитивними людьми. Благодійний фонд «САЛЮС», реалізовуючи авторську програму «Мистецтво проти СНІДу», впродовж 17 років до цієї дати організовує та проводить мистецькі конкурси та велелюдні акції. Метою конкурсів є створення різножанрових мистецьких творів (плакат, скульптура, фотографія, мода, боді-арт, розмальовані парасольки, листівки) для візуалізації проблеми СНІДу, привернення уваги громадськості до її гостроти.
За роки існування програми до неї долучилося понад 1000 учасників, серед яких були і професійні митці, і студенти, і діти, що навчаються у художніх закладах. Роботи переможців конкурсів використовуються фондом як ілюстрації для буклетів, календарів, презентацій. А найактивніші учасники, щиро перейнявшись проблемою, продовжують працювати у фонді, беруть участь у різних програмах, пропагуючи здоровий спосіб життя.
«Цьогоріч до Дня солідарності з ВІЛ-позитивними людьми було проведено мистецький конкурс «Усе в твоїх руках». Його ідея – відобразити проблему ВІЛ/СНІДу художніми засобами візажу та манікюрного дизайну. Запропонована організаторами тематика – попередження ВІЛ та інфекцій, що передаються статевим шляхом, пропаганда здорового та безпечного способу життя», – розповіла керівник Міжрегіонально-ресурсного центру з питань ВІЛ/СНІД Благодійного фонду САЛЮС Оксана Кристиняк.
У конкурсі взяли участь 50 учасників, які подали ескізи візажу або манікюрного дизайну. Журі, за попередньою оцінкою, допустили до участі у конкурсі 30 осіб. Конкурсанти візьмуть участь у творчій майстерні, яка відбудеться 26 листопада у Міжрегіональному центрі художнього моделювання і дизайну за адресою: вул. Кульчицької, 2. Початок о 13.00.
О 15.00 відбудеться урочиста частина та оголошення переможців. Представники засобів масової інформації матимуть нагоду поспілкуватись з організаторами конкурсу, працівниками Львівського обласного центру СНІДу, партнерами та учасниками.
З 30 учасників журі обере трьох переможців за найкращий візаж та трьох переможців за найкраще виконання манікюрного дизайну тематики антиСНІД.
Оцінка проводитиметься за такими критеріями: висвітлення ідеї, якість виконання.
Усі учасники отримають заохочувальні призи та дипломи, а переможці – винагороди та призи.
Склад журі:
Беднарська Людмила Калинівна – візажист, майстер міжнародного класу, призер чемпіонату Європи з візажу та перукарського мистецтва, керівник школи Atelier у Львові.
Гринчишин Наталя Сергіївна – майстер і викладач міжнародного класу, автор і розробник навчальних програм, майстер і експерт з моделювання нігтів, керівник студії нігтьового сервісу.
Служинська Маряна Богданівна – головний лікар Львівського обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом.
Кащій Ірина Ігорівна – майстер виробничого навчання перукарів, викладач.
Кристиняк Оксана Омелянівна – керівник Міжрегіонально-ресурсного центру з питань ВІЛ/СНІД Благодійного фонду САЛЮС.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *