ОСТАННІ НОВИНИ

У мерії поновили промокампанію двоставковому тарифу

|

Виконавчий директор Асоціації «Укртеплоенерго», колишній директор КП «Міські теплові мережі Запоріжжя» Сергій Фоміч переконаний, що сфера теплопостачання має бути поза політикою, а двоставковий тариф на тепло є вигідним для мешканців та для теплопостачальних підприємств. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«60% міст перейшли на двоставковий тариф. І там, де є цей тариф, мешканці мають влітку гарячу воду, опалювальний сезон розпочинається вчасно. Цього року різко похолодало і підприємство без жодних проблем у Львові з 1 жовтня розпочало опалювальний сезон. Немає різниці, який тариф – за рік сплачується однакова сума. Тенденція йде до того, що усі підприємства перейдуть на двоставковий тариф», – переконаний Сергій Фоміч.

До прикладу, за його словами, двоставковий тариф у Запоріжжі був запроваджений у 2008 року. «Двоставковий тариф був введений по одній причині – якщо хочеш підготувати місто до зими, впровадити енергозберігаючі технології, – підприємство повинне мати кошти. Була важка робота з населенням, ми її пройшли і громада міста підтримала. За роки дії двоставкового тарифу підприємство стало найкращим в Україні за підсумками 2011 року. Це тільки заслуга двоставкового тарифу і колективу, який працює на цьому підприємстві. Коли минулого року прийняли політичне рішення і відмінили двоставковий тариф, то вже за серпень, вересень, жовтень – затримка з виплатою заробітної плати, проблеми з розрахунками з постачальниками, виробниками та підрядниками, які виконували роботи з підготовки підприємства до опалювального сезону. Але зрівнювати ситуацію Львова і Запоріжжя не можна. У Запоріжжі був затверджений тариф нацкомісією на 1 Гкал. Ми тоді вартість однієї Гкал розклали на два складники і ввели двоставковий тариф. Коли міська рада прийняла рішення відмінити, складник звели і вартість однієї Гкал залишилась», – розповів він.

Двоставковий тариф дав змогу даному підприємству розраховуватися влітку 100% за спожитий влітку газ та сплачувати борги, відповідно графіка, який був даний газопостачальнику. «Місто було з гарячою водою. Коли відмінили двоставковий тариф, то люди менше платити не стали. Тепло не має політичної ознаки, всі повинні прийти додому і мати комфорт, тепло і гарячу воду», – зазначив Сергій Фоміч.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *