ОСТАННІ НОВИНИ

Меркель заявила, що не бачить готовності України до асоціації з ЄС

|

Канцлер Німеччини Ангела Меркель не бачить готовності України виконати умови, необхідні для підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Про це Меркель заявила сьогодні на позачерговому засіданні бундестагу, пишуть «РІА Новини».

«Сьогодні я повинна вам сказати, що поки не видно, щоб Україна була готова створити передумови для можливого підписання», – сказала канцлер.

Вона також повідомила, що ця тема буде обговорюватися на зустрічах міністрів закордонних справ ЄС у Брюсселі 18-19 листопада.

Як повідомляли «Коментарі», 16 листопада міністр закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле (Guido Westerwelle) закликав владу в Києві надати екс-прем´єру України Юлії Тимошенко можливість виїхати з країни.

Він також підкреслив, що Німеччина як і раніше готова прийняти екс-прем´єра для проходження лікування.

Раніше німецький політолог, колишній голова київського бюро Фонду імені Фрідріха Еберта Вінфрід Шнайдер – Детерс висловив думку, що уряд Ангели Меркель у разі прийняття українською владою рішення про лікування Юлії Тимошенко в Німеччині не погодиться на передачу ув´язненої під охороною українських тюремних наглядачів.

«І після одужання Тимошенко Німеччина напевне не видасть її Україні для відбування строку ув´язнення, що залишився», – вважає політолог.

Фото: Олександр Проценко

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *