ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові розкажуть про реальні історії дітей за ґратами

|

Завтра, 14 листопада, о 10:00, у кінопалаці ім. О. Довженка (пр. Червоної Калини, 81) відбудеться показ та обговорення документального фільму «Діти за ґратами».

Стрічка, що триває 27 хвилин, створена проектом «Реформування системи кримінальної юстиції в Україні» (РСКЮ) за фінансової підтримки Канадського міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку. Вона висвітлює проблеми чинної системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні. Це – реальні історії хлопців та дівчат, які засуджені до позбавлення волі.

У фільмі йдеться про зміни у чинній системі законодавства, наголошуючи на підсумках теперішньої роботи органів державної влади, суддів, інституцій. Та про впровадження ефективних підходів у роботі з молодими правопорушниками.

Під час заходу дискутуватимуть про проблеми та досягнення у чинній системі кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні. В обговоренні візьмуть участь представники органів виконавчої влади, судової влади, громадських та правозахисних організацій.

 

Довідка:

Основною метою діяльності проекту «Реформування системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні» (РСКЮ) є: зниження рівня злочинності серед дітей; кращий захист прав неповнолітніх правопорушників; надання допомоги неповнолітнім особам, які порушили закон, з метою реабілітації та реінтеграції до їхніх громад. Додаткову інформацію про діяльність  проекту можна переглянути на сайті: http://youthjustice.org.ua/.

Проект РСКЮ спільно з Державною пенітенціарною службою України, представниками відповідних органів і служб м. Мелітополь розробив модель Центру відвідування для дітей та молоді в конфлікті з законом. Модель передбачає надання соціальних послуг неповнолітнім особам, які були засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі з метою їх ресоціалізації і профілактики вчинення нових злочинів. Про цю модель йдеться у фільмі.

Проект «Реформування системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні» також працює в інших напрямках системи: профілактика вчинення правопорушень серед неповнолітніх, досудове розслідування, судовий розгляд справ тощо. Більше інформації про проект – за цим посиланням.

 Фото: shutterstock.com

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *