ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові водіїв просили зважати на людей із вадами зору

|

У Львові відбулась акція на підтримку людей із вадами зору. Учасники громадської організації «Сучасний погляд» разом із працівниками Державтоінспекції закликали водіїв не бути байдужими та зважати на потреби незрячих пішоходів. Про це повідомляє прес-служба ДАІ у Львівській області.

Незрячі разом із волонтерами роздавали автомобілістам листівки із проханням бути якомога уважнішими до потреб пішоходів із вадами зору. Працівники ДАІ, які також підтримали цю ініціативу, нагадували водіям, що, відповідно до Правил дорожнього руху, вони зобов’язані пропускати незрячих пішоходів, які подають сигнал тростиною білого кольору, спрямованою вперед.

За словами представника громадської організації «Сучасний погляд» Андрія Вороняка, основна мета заходу – привернути увагу водіїв до проблем незрячих пішоходів. Такі акції на підтримку людей із вадами зору пройшли сьогодні у 14-ти містах України. «Насправді є дуже багато складностей з пересуванням, які виникають через байдужість водіїв. Часто вони просто не реагують, коли незрячий пішохід переходить дорогу. Багато незручностей створює паркування на тротуарах чи безпосередньо на зупинках громадського транспорту», – розповів Андрій Вороняк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *