ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові вперше прозвучить «Золотий контрабас»

|

Вперше в Україні відбудеться міжнародний конкурс контрабасистів. З 6 до 11 листопада у Львівській національній музичній академії ім. М. Лисенка проходитиме музичний конкурс ««GOLDEN BASS». Про це інформує прес-служба ЛОДА.

Мета конкурсу – виявлення і підтримка найобдарованіших молодих музикантів світу, розкриття їх творчої індивідуальності та виконавської майстерності у жанрі контрабасового виконавства, обмін сучасним досвідом у методиці викладання контрабасу, пропаганди академічного мистецтва. Про це повідомила директор департаменту з питань культури, національностей та релігій облдержадміністрації Наталія Гамкало.

Покровитель конкурсу – великий струнно-смичковий музичний інструмент – контрабас. Віртуозність гри на ньому продемонструють учасники із Польщі, України, Туреччини, Росії, Китаю, Німеччини, Іспанії, Чехії, Великобританії, Італії, Франції, Південної Кореї, Чилі. Контрабас об’єднує у особі риси сімейств скрипки і віол, володіє густим, хриплим дещо глухуватим тембром. Тому цей інструмент рідко використовується у якості сольного. Але програма заходу складена так, що учасники продемонструють свою майстерність як і у сольному виконанні, так і разом з оркестром.

Проведення конкурсу відбуватиметься у три етапи: у першій частині конкурсанти виконають сюїти Баха, Фріба чи Егліссона, сонати Шпергера або Еккльса, а також обов’язковий твір українського композитора Богдани Фроляк. У другому турі учасники зіграють соло для контрабасу на власний вибір. У третьому етапі контрабас прозвучить у супроводі оркестру.

Конкурс проводиться під патронатом Валерія Гергієва –  художнього керівника Маріїнського театру, головного диригента Лондонського симфонічного оркестру, народного артиста Росії й України.

Музична подія розпочнеться урочистою церемонією відкриття 6 листопада о 18.00 год. у Великому залі Музичної Академії.

З 7 до 9 листопада учасники будуть задіяні у конкурсних етапах.

Фінал конкурсу та офіційна церемонія нагородження відбудеться 11 листопада.

Захід відбувається за підтримки обласної державної адміністрації.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *