ОСТАННІ НОВИНИ

Вілкул «на виході» розхвалив успішного і відповідального чиновника Шемчука

|

Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул сьогодні під час представлення нового голови Львівської облдержадміністрації відзначив тісну співпрацю з Віктором Шемчуком, коли він був на посаді губернатора області, а також згадав про його здобутки за час правління. Так, він повідомив, що за вісім місяців цього року Львівщина піднялась в рейтингу з соціально-економічного розвитку регіонів з 26 на 16 місце.

«Уряд і я особисто, як віце-прем’єр-міністр України, тісно співпрацювали з Віктором Шемчуком по багатьох питаннях розвитку регіону і завжди відзначав його відповідальне ставлення до будь-якого проекту. Ми починали працювати з підготовки заявки на проведення у Львові Зимових Олімпійських ігор у 2022 році», – зазначив він.

Вілкул також повідомив, що наступного тижня відбудеться засідання олімпійського комітету і до 14 листопада буде подана офіційна заявка на проведення у львівському регіоні Олімпіади-2022.

«Це дуже важливий проект для усього карпатського регіону і для України в цілому. Це суттєво посилить можливості Львівщини як одного з провідних європейських туристичних і курортних центрів», – наголосив він.

Віце-прем’єр-міністр України зазначив, що для проведення Євробаскету у 2015 році у Львові зараз відпрацьовуються усі організаційні питання і вже розпочато будівництво багатофункціональної арени, яка дозволить проводити як масштабні змагання, так і культурні заходи, а також підвищить туристичну привабливість Львова.

Окрім того, Вілкул нагадав, що цього року в області розпочато будівництво нового перинатального центру, відкрито дві школи. Також він повідомив, що обсяги будівництва житла в області цього року зросли на 5% у порівнянні з січнем-вереснем 2012 роком, що є добрим показником при досить складній економічній ситуації. Протягом січня-вересня 2013 року, за його словами, в економіку Львівщини було внесено більше, ніж 75 млн дол. прямих іноземних інвестицій.

Не залишив поза увагою О.Вілкул й питання про зарплати. За його словами, цьогоріч середньомісячна заробітна плата працівника Львівщини зросла більше як на 15%, борги по заробітній платі зменшились на 10 млн грн. «Я вважаю, що Львівщина одна з найбільш динамічно крокуючих у майбутнє і розвинених регіонів країни», – додав він.

 

 Фото: loda.gov.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *