ОСТАННІ НОВИНИ

Жителів Львівщини просять добровільно здати зброю

|

З 1 по 30 листопада 2013 року у Львівській області міліціонери проведуть місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів і вибухівки, що незаконно зберігаються населенням. Про це повідомляє ВЗГ ГУМВС України у Львівській області.

Громадяни, які протягом листопада місяця добровільно звернуться в райвідділи за місцем їх постійного проживання із заявою про добровільну здачу вогнепальної зброї, спеціальних засобів самооборони, боєприпасів і вибухівки, що зберігаються у них незаконно, будуть звільнені від кримінальної і адміністративної відповідальності.

 Більше того, якщо громадянин у зазначений термін здасть в органи внутрішніх справ мисливську вогнепальну, газову, холодну зброю, спецзасоби вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями, після проведення додаткової перевірки зброї, її технічного стану, оформлення відповідних документів та наявності законодавчих підстав він може за бажанням, зареєструвати їх у свою власність.

Нагадуємо, що з 1 по 30 квітня 2013 року на території Львівської області проведено 1-ий етап місячника добровільної здачі вогнепальної зброї, боєприпасів, спецзасобів і вибухових матеріалів.

У результаті проведеної роз’яснювальної роботи з громадянами, а також із представниками установ та організацій добровільно здано до органів внутрішніх справ 44 одиниці нарізної зброї армійських зразків, 22 одиниці мисливської нарізної зброї (з яких 9 одиниць – зброї, яка зареєстрована в ОВС), 146 одиниці мисливської гладкоствольної (з яких 94 од. – зареєстрованої в ОВС), 183 одиниці газових пістолетів і револьверів (з яких 182 од. – зареєстрованих в ОВС), 6 спецзасобів для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями (усі – зареєстровані в ОВС), 98 шт. боєприпасів різного калібру до вогнепальної зброї. У результаті проведеної роз’яснювальної роботи 19 громадян уникли кримінальної відповідальності за незаконне зберігання вогнепальної, холодної зброї і боєприпасів.

 

Фото: Bigmir.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *