ОСТАННІ НОВИНИ

Завдання об’єднаної опозиції – звільнення Тимошенко та перемога над режимом - Ілик

|

У Львові відбулися збори депутатів місцевих рад Львівської області від ВО «Батьківщина». Участь у зборах взяло понад 300 учасників. Про це повідомляє прес-служба народного депутата України Романа Ілика.

 Збори провів голова Львівської обласної партійної організації ВО “Батьківщина”, народний депутат України Роман Ілик. Участь у заході взяли народні депутати України, члени Політради Партії та КРК: Степан Курпіль, Степан Кубів, Лідія Котеляк, Михайло Хміль, Ігор Васюник, голова Тернопільської обласної партійної організації ВО «Батьківщина», народний депутат України Василь Деревляний, голова Чернівецької обласної організації ВО «Батьківщина» Іван Мунтян.

 Відкриваючи збори, Роман Ілик висловив подяку всім представникам “Фронту змін”, ПРП, інших партій за підсилення команди ВО «Батьківщина»: “Об`єднавчі процеси на Львівщині практично завершені. Їх результати одні з кращих в Україні саме завдяки Вам – політикам з чіткою і принциповою позицією. Кожен з Вас посідає важливе місце у команді, робить свій внесок у перемогу над діючим режимом. Наше завдання – звільнення лідера об`єднаної опозиції Юлії Тимошенко та її перемога на майбутніх виборах президента”.

Водночас Роман Ілик зазначив, що ВО “Батьківщина”, як демократична політична сила з повагою ставиться до всіх учасників об`єднавчого процесу: “Зрозуміло, що є люди, які з тих чи інших міркувань ще не готові станом на сьогодні зробити крок зі вступу до лав ВО “Батьківщина”, але підтримують її цілі, стратегію. Наша спільна робота і в такому форматі буде корисною для партії, громади, майбутнього країни. Наголошую, що «Батьківщина» завжди відкрита для ідейних людей, готових працювати у монолітній команді.

Об`єднання – шлях до перемоги. Завдяки цьому процесу ради Львівщини отримали міцний депутатський корпус «Батьківщини». Завдання кожного народного обранця у Львівській обласній, районних, міських, сільських радах – працювати на зміцнення авторитету “Батьківщини”, активізувати роботу з виборцями, вирішувати ті проблеми, які найбільше турбують громаду.

 Україна напередодні підписання Угоди про асоціацію Україна – ЄС. Вимога Європейського Союзу чітка – ні політичним в`язням, Юлія Тимошенко має бути звільнена”, – додав Р. Ілик.

Своєю чергою член Бюро Львівської «Батьківщини» Степан Курпіль наголосив, що процес об`єднання триватиме завжди: «Чим більше людей, тим сильніша сила. Процес демократичний, не можемо примушувати, лише переконувати. У нас, зокрема, на Сокальщині, я відчуваю підтримку нових партійців. Кожен чітко працює. Ми нарощуємо зусилля.

 Ми всі в очікувані того, що наш лідер буде на свободі. Переконаний, що на лікування Юлія Тимошенко має їхати вільною людиною».

 Про те, що в Україні не може бути політичних в`язнів під час виступу наголосив член Бюро Степан Кубів. Він також додав: «Іншого шляху, ніж об`єднання – сьогодні немає і не буде. Лише у діалозі можемо досягнути спільної цілі. Кожен з вас має бути лідером у своєму середовищі, активно працювати. Найвище – це Бог і Україна. Наше завдання -перемога і все сьогодні залежить від нас, маємо думати за кожну людину, яка довірила нам голос. Хочу подякувати, що ми разом. Попереду велика робота і перемога».

Перший заступник голови Львівської «Батьківщини» Степан Давимука зазначив, що партія на Львівщині поповнилась понад 500 новими членами: «Заяви ще надходять і число партійців збільшуватиметься. Зважаючи на свій політичний досвід наголошу, що процеси пройшли дуже добре. З самого початку було покладено добру основу співпраці, відпрацьовано процедури. Ми вели і продовжуємо вести діалог, вирішувати всі проблемні питання. Зараз наша ціль – створення активних політичних центрів на місцях».

 Під час зборів також виступили голови обласних партійних осередків Василь Деревляний, Іван Мунтян, які зазначили, що Західна Україна має подавати приклад всій Україні, показати здатність боротися в єдності, робити кроки задля звільнення лідера Юлії Тимошенко. Також до учасників звернулися депутати Львівської обласної ради Ганна Костюк, Іван Стецькович, депутат Львівської міської ради Михайло Лопатнюк, голова Львівської міської партійної організації Михайло Мужилівський.

Завершуючи збори,  учасники ухвалили заяву  та поклали квіти до пам`ятників Т. Шевченку і В. Чорноволу.

 Подаємо текст заяви повністю:

“Заява

зборів депутатів місцевих рад Львівської області від ВО «Батьківщина».

Вся Україна, всі громадяни нашої держави прагнуть жити у країні, де верховенство закону є абсолютною аксіомою у всіх сферах життя. Громадяни України завжди відстоювали високі принципи гуманізму, моралі, культурного та духовного розвитку суспільства.

Тому ми – учасники зборів депутатів місцевих рад Львівської області від ВО «Батьківщина» висловлюємо чітку та послідовну підтримку євроінтеграційного шляху України, та, відповідно, підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом під час Третього саміту Східного партнерства, який відбудеться у Вільнюсі 28-29 листопада 2013 року.

Україна повинна повернути своє місце повноправного члена Європейської спільноти.

Світові лідери держав, для яких демократичні цінності є основою розвитку, неодноразово робили заяви щодо звільнення Юлії Тимошенко, неприпустимості існування політичних в`язнів, вибіркового правосуддя.

Європейський Союз висловив чіткі вимоги, без виконання яких прагнення українців до європейських цінностей, життя за відповідними стандартами та побудови громадянського суспільства, країни рівних можливостей не будуть реалізовані. Позиція Європейського Союзу відома Президенту України.

Підкреслюємо, що наш лідер Юлія Тимошенко наголосила: заради європейського майбутнього країни готова прийняти всі пропозиції місії Кокса-Кваснєвського, якими б вони не були.

Юлія Тимошенко є єдиним лідером, який може збудувати нову європейську країну!

Питання звільнення Юлії Тимошенко для всього світу є символом цивілізаційного вибору України. Вибору шляху, принципів, за якими розвиватиметься Україна – свавілля і тоталітаризму чи європейських цінностей та верховенства закону.

Опозиція здійснила необхідні кроки для того, щоб вимоги Європейського Союзу, зокрема, в частині законодавчого врегулювання, були реалізовані.

Вкотре звертаємося до Президента України, Верховної Ради України виконати всі вимоги Європейського Союзу і припинити вибіркове, політично вмотивоване правосуддя.

Україна – Європейська держава!”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *