ОСТАННІ НОВИНИ

Олімпійська чемпіонка завершила кар’єру, але працюватиме в ЄОК (відео)

|

Цими вихідними Олімпійська чемпіонка Пекіну Наталія Добринська офіційно оголосила про завершення кар’єри. Втім зі спорту рекордсменка світу не піде, а працюватиме спортивним функціонером в Комісії атлетів Європейського Олімпійського комітету (ЄОК). Про це повідомляє прес-служба Федерації легкої атлетики України.

За словами легкоатлетки спортсменам завжди складно завершувати кар’єру. Вона довго думала над цим рішенням, і таки прийняла вирішальну позицію. «Завжди здається, що ти ще можеш багато чого зробити. Але в мене трішки зникло бажання виступати. Я відчувала, що здорова, ще можу змагатися й маю на це сили. Я готувалася до чемпіонату світу в Москві, але необхідного налаштування і бажання все ж забракло. При прийнятті рішення щодо завершення кар’єри я, звісно, радилася з іншими людьми, багато спілкувалася на цю тему, але саме моя позиція була вирішальною», – зізналася Наталя.

Українська багатоборка завершила спортивну кар’єру, але зі спорту не йде. «Конкретного проекту в мене немає. Але точно знаю, що хочу посприяти розвитку спорту, хочу бути корисною для свої країни. Мені хочеться дати щось Україні крім перемог, які я їй принесла, коли виступала. Нещодавно мене обрали заступником голови Комісії атлетів ЄОК, і це відкриває певні перспективи. Я знаю спорт зсередини, а тепер зможу познайомитися з ним і з іншого боку. Насправді, ідей настільки багато, що тільки втілюй їх у життя», – розповіла Добринська.

Зараз у Добринської період навчання. В грудні вона поїде, на місяць, до Великої Британії вивчати англійську мову. «Поки що вирішую, в яке саме місто й школу. Для мене дуже важливо вивчити мову так, щоб я могла досить вільно нею спілкуватися. Це необхідно і для моєї роботи в Комісії атлетів ЄОК, і для моїх майбутніх проектів. Адже щоб вони були вдалі, необхідно буде мати контакти не лише всередині країни, а й на міжнародному рівні… Переконана, що нове життя буде не менш цікавим, ніж було спортивне», – повідомила вона.

 

Варто нагадати, що 25 березня 2012 року на 48-ому році життя, через стрімке прогресування онкологічного захворювання, помер тренер та чоловік Наталі Добринської – Дмитро Поляков. Трагедія сталася напередодні головного старту чотириріччя – ОІ в Лондоні. Після цього спортсменка так і не змогла повернутись на чемпіонські позиції.

Довідка: Майстер спорту міжнародного класу з багатоборства та заслужений майстер спорту України. Наталя Добринська народилася 29 травня 1982 року в селі Якушинці, Вінницької області. Найяскравіші Досягнення: 2000 – Чемпіонат України серед юніорів , семиборство – 1-е місце; 2003 – Чемпіонат України , п`ятиборство – 1-е місце; 2004 – Олімпійські ігри 2004 – 8-е місце; 2004 – Чемпіонат світу, п`ятиборство – 2-е місце; 2005 – Чемпіонат Європи, п`ятиборство – 3-е місце; 2007 – Чемпіонат України , п`ятиборство – 1-е місце; 2008 – Олімпійські ігри 2008 (Пекін) – 1-е місце в семиборстві; 2010 – Чемпіонат Світу – 2-е місце; 2010 – Чемпіонат Європи – 2-е місце; 2012 – Чемпіонат світу , п`ятиборство – 1 місце, Світовий рекорд; 2012 – Олімпійські ігри 2008 (Лондон) – Після невдалих стрибків в довжину знялась із змагань; 2013 – Завершила кар’єру спортсмена. Д

Фото: ТСН

Відео: Канал 24

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *