ОСТАННІ НОВИНИ

Україні загрожує епідемія поліомієліту

|

Представництво Дитячого фонду Організації Об´єднаних Націй (ЮНІСЕФ) рекомендує Кабінету міністрів провести загальнонаціональну вакцинацію дітей, молодших від 5 років, від захворювання на поліомієліт, пишуть «Українські новини».

«ЮНІСЕФ у партнерстві з Всесвітньою організацією охорони здоров´я наполегливо рекомендує уряду України провести кілька раундів загальнонаціональної додаткової Імунізаційної кампанії проти поліомієліту для всіх дітей, народжених після січня 2008 року в Україні» , – зазначають в організації .

При цьому в ЮНІСЕФ попереджають, що недавня спалах поліомієліту в Сирії становить загрозу для мільйонів дітей у всіх країнах з низьким рівнем імунізації, у тому числі в Україні. «У Сирії через війну було вакциновано менше 68% дітей. В Україні через поширеного недовіри до вакцинації охоплення імунізацією становить нижче 50 %. Таким чином, здоров’я і життя мільйонів українських дітей перебуває під загрозою», – вважає голова представництва ЮНІСЕФ в Україні Юкіе Мокуо.

Вона закликає українських батьків звернутися до лікарів за достовірною інформацією про вакцинацію і все-таки прищепити своїх дітей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *