ОСТАННІ НОВИНИ

Сільський голова виписав собі премій на майже 20 тис грн

|

Сільського голову в Дрогобицькому районі підозрюють у незаконному нарахуванні собі майже 20 тисяч гривень премій. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Прокуратурою оголошено йому про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, тобто у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України.

Так, досудовим розслідуванням встановлено, що посадовець із 2010 по 2013 роки умисно, всупереч інтересам служби, з корисливих мотивів заволодів бюджетними коштами. Зокрема, останній видав низку розпоряджень про своє преміювання, як сільського голову.

До прикладу, в 2010 році видано розпорядження «Про преміювання працівників апарату сільської ради та її виконавчого комітету до Дня самоврядування» та про своє преміювання, як сільського голову в розмірі 1000,00 грн; аналогічне розпорядження видано в 2011 році, де премія сільського голови становила 1500,00 грн; розпорядження у 2012 «Про преміювання до Дня самоврядування» про своє преміювання в розмірі 2000,00 гривень; крім того відповідно до розпорядження сільського голови в 2010 році «Про надання відпустки сільському голові» йому виплатили матеріальну допомогу на оздоровлення у розмірі місячного посадового окладу, який складає 2328,00 грн., тощо.

У подальшому бухгалтерією на підставі цих розпоряджень посадовцю за вказаний період нараховано та виплачено премії, а також матеріальну допомогу, на загальну суму 19 тис. 812 грн., якими останній заволодів, тим самим спричинивши збитки місцевому бюджету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *