ОСТАННІ НОВИНИ

Асоціацію з Україною Європа підпише аж наступного року?

|

Якщо Київ не виконає умови ЄС до саміту “Східного партнерства” у Вільнюсі, то Угоду можуть підписати і наступного року. Про таке заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорскі на Polsat News, передає прес-служба МЗС повідомлення РАР.

За його словами, Україна має встигнути виконати усі умови Євросоюзу для укладання Угоди про асоціацію, інакше її підписання можуть перенести на наступний рік. Він повідомив, що виконання ключової умови Євросоюзу щодо звільнення екс-прем`єрки Юлії Тимошенко “залишається під знаком питання”.

Він звернувся до української влади з проханням не тягнути часу. “Я б просив владу України, не грати на час і зробити те, що треба”, – сказав Сікорські. Він додав, що президенту Януковичу “немає чого плутатись, комбінувати, а лише у співпраці з місією Кокса-Кваснєвського виконати, що слід”.

Міністр пояснив, що на саміті у Вільнюсі мають парафувати угоди з Грузією і Молдовою, які планується підписати наступного року. “Є альтернатива, що з Україною теж підпишемо (Угоду про асоціацію – ред.) наступного року”, – заявив Сікорскі.

За його словами, непідписання угоди з Україною у Вільнюсі “було би компрометацією тих, хто обіцяв”. Україна і ЄС планують підписати Угоду про асоціацію і ЗВТ на листопадовому саміті “Східного партнерства” у Вільнюсі.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *