ОСТАННІ НОВИНИ

Україні пророкують найбільше в світі скорочення населення

|

В Україні у перспективі до 2015 року очікується найвищий показник за скороченням населення Такий прогноз міститься в доповіді Фонду ООН у сфері народонаселення (UNFPA), передають «РІА Новини».

За даними експертів ООН, він становитиме 0,6%. При цьому в Молдові та Болгарії очікується, що цей показник буде ще більшим – 0,8%. Таким чином, держави Східної Європи на противагу країнам Перської затоки продовжать відчувати наслідки «демографічної зими». Сербії, Білорусі та Литві прогнозують показник за скороченням населення в 0,5%. Водночас щорічний приріст населення, який демонструють Оман і Катар, у перспективі до 2015 року дозволить їм зберігати лідируючі позиції за цим показником не тільки серед країн Перської затоки, але й у всьому світі.

Згідно з розрахунками експертів, найближчі два роки населення Оману та Катару в середньому буде збільшуватися на 7,9% і 5,9% відповідно. Очікується, що у всіх країнах Аравійського півострова буде спостерігатися стабільно сильний приріст населення – від 1,8% у Саудівській Аравії та 2,3% в Ємені, до 2,5% в ОАЕ та 3,6% в Кувейті.

Для порівняння, для всіх арабських країн, населення яких на 2013 рік становить 350 мільйонів людей, цей показник розрахований на рівні 1%.

Також серед країн-рекордсменів за кількістю населення ООН традиційно виділяє Китай та Індію – 1,385 і 1,252 мільярда осіб відповідно.

При цьому рівень приросту населення в Індії вдвічі більший, ніж у КНР, і становить 1,2%. Найбільша середня тривалість життя очікується в Японії: 80 років у чоловіків та 87 років у жінок, а також в Австралії та Швейцарії – 80 років у чоловіків і 85 років у жінок, найменша – в Сьєрра-Леоне – 45 років у чоловіків, 46 років у жінок. Найбільший коефіцієнт фертильності відзначений в Нігері, де він становить 7,6. На високому рівні цей показник перебуває в Малі – 6,9 та Сомалі – 6,6.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *