Усі госпіталізовані їли кури гриль з «Арсену» – МОЗ

|

За попередніми результатами розслідування спалаху «Харчової токсикоінфекції», проведеного територіальним управлінням Держсанепідслужби України, встановлено, що всі постраждалі споживали кури гриль, які придбали 23-25 жовтня 2013 року в супермаркеті «Арсен», який розташований за адресою: м. Львів, проспект Чорновола, 93. Про це інформує Державна санітарно-епідеміологічної служби України.

Державна санітарно-епідеміологічна служба України повідомляє, що з 25 по 29 жовтня 2013 року у Львівській області було зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції, внаслідок якого постраждала 21 особа, серед них – чотири дитини.

Хворі зі скаргами на підвищення температури тіла, нудоту, блювоту, багаторазовий пронос, загальну слабкість були госпіталізовані: 17 осіб до Львівської обласної інфекційної лікарні та чотири особи – до Центральної міської інфекційної лікарні м.Самбір. Усім пацієнтам встановлено попередній діагноз – «Харчова токсикоінфекція».

Головним управлінням Держсанепідслужби у Львівській області проведено комплексне санітарно-епідеміологічне обстеження супермаркету, за результатами якого відібрано для лабораторних досліджень зразки харчової продукції, з об’єктів довкілля взято гігієнічні змиви на патогенну та умовно-патогенну мікрофлору. Проведено бактеріологічне обстеження контактних осіб в осередку спалаху.

Лабораторні дослідження проб харчових продуктів, води та матеріалу від контактних осіб тривають.

Триває комплекс протиепідемічних заходів з локалізації та ліквідації спалаху. Ситуація перебуває на контролі Держсанепідслужби України.

Фото: patison

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *