ОСТАННІ НОВИНИ

Богатирьову закидали помідорами через скандальний тендер (фото)

|

Міністерство охорони здоров´я близько 200 осіб закидали помідорами на знак протесту проти тендеру на закупівлю машин швидкої допомоги

Чотири рази перенесена процедура розкриття учасників тендеру проходить в МОЗ під крики пікетувальників, пише «Остров».

«Наш мітинг проходить проти тендеру, де витрачаються наші гроші незрозуміло на що, а також проти нових медичних реформ. В даний час немає безпечних вакцин для дітей, поліклініки закриваються. Нам не дають лікуватися якісно і безкоштовно», – повідомила присутніх організатор акції Вікторія Шилова, лідер соціального руху «За здорову націю!».

Як повідомляли «Коментарі», сьогодні в МОЗ проходить процедура розкриття пропозицій учасників торгів на закупівлю 1412 автомобілів швидкої допомоги на суму майже 922 млн гривень. На процедуру, крім виробників, запросили громадськість, ЗМІ, депутатів, правоохоронні органи, а пряму трансляцію із залу вели на екрані у дворі відомства.

Представники ТОВ «Глобалавтогруп» і «Автоспецпрому», які беруть участь у тендері МОЗ щодо закупівлі автомобілів швидкої допомоги, вважають, що тендер проходить чесно і прозоро.

Фракція «Батьківщина» вимагає від Генпрокуратури та Служби безпеки України не допустити розтрати МОЗ 200 мільйонів бюджетних коштів при закупівлі автомобілів швидкої медичної допомоги.

Нагадаємо, згідно з офіційними документами, в рамках закупівлі машин швидкої допомоги МОЗ збирається придбати 1063 автомобілі вартістю 649 тис. грн за одиницю, що на 184 тис. грн більше, ніж ринкова ціна цих машин з усім медобладнанням. Таким чином, «переплата» з цього тендеру складе 200 мільйонів гривень.

Фото «Остров»

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *