ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові презентували «Лагодівський літопис» Петра Тивонюка

|

Сьогодні, 28 жовтня, у Львівській обласній раді відбулась презентація книги Петра Тивонюка «Лагодівський Літопис». Видання розповідає про історію села Лагодів, що на Львівщині, від часів монголо-татарської навали і до наших днів, а також містить фотоілюстрації та записи родоводів місцевих мешканців. Про це повідомляє прес-служба ЛОР.

Чільне місце у «Лагодівському Літописі» посідає розділ, в якому йдеться про національно-визвольну боротьбу Української повстанської армії, про українсько-польське протистояння, вивезення українців на Сибір та безперечно самооборону самих лагодівців.

Участь у заході взяли голова Львівської обласної ради Петро Колодій, автор книги «Лагодівський літопис» Петро Тивонюк, видавець Ярослав Сватко, редактор видання Григорій Чопик, директор Асоціації видавців та книгорозповсюджувачів Львівщини Михайло Ватуляк. Також на презентації книги були присутні депутати обласної ради Андрій Холявка та Ярослав Качмарик.

Голова Львівської обласної ради відзначив важливість видання такої краєзнавчої літератури. «Дійсно, сьогоднішня подія – знакова. Вона є прикладом того, як громада досягає конкретних результатів. Мешканці Лагодова, не запрошуючи істориків і науковців, зібрала інформацію і за власні кошти видала книжку про рідне село. Тут не просто викладена історія населеного пункту чи певного краю, це – частина історії України. Завдяки цій книжці кожен майбутній лагодівець буде знати своє місце в історії України, буде знати, що зробили його предки, і бачитиме свій обов`язок перед минулим та майбутнім поколіннями. «Лагодівський літопис» – це справжній приклад свідомого ставлення до національної пам`яті», – наголосив голова обласної ради Петро Колодій.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *