ОСТАННІ НОВИНИ

У кожній школі в області має бути підключення до Інтернету - Шемчук

|

Під час апаратної наради в Львівській облдержадміністрації, що відбулась сьогодні, 28 жовтня, під керівництвом голови ОДА Віктора Шемчука, заслухали інформацію про роботу департаменту освіти і науки ЛОДА, інформує прес-служба облдержадміністрації.

Зокрема, Михайло Брегін відзначив, що за результатами ЗНО цього року Львівщина займає перше місце у рейтингу областей. Віктор Шемчук подякував освітянам області за такий високий результат та наголосив на необхідності докласти максимальних зусиль, аби втримати такий рівень знань учнів регіону.

Також директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Михайло Брегін повідомив, що 76 % шкіл Львівщини уже підключено до Інтернету. Голова ОДА нагадав, що завдання для області – забезпечити доступ до Інтернету усіх шкіл на Львівщині. Віктор Шемчук закликав приватних провайдерів долучитись до підключення соціальної сфери до Інтернету.

Окрім того, під час апаратної наради відбулась презентація проекту «Електронне урядування в системі шкільної освіти «Моя школа».

За словами керівника проекту від Громадської ради при облдержадміністрації Тараса Юрчишина, початок нового навчального року в системі освіти характеризується впровадженням в понад 500 школах різних регіонів України інформаційної системи управління шкільною освітою «Моя школа».

«Система враховує чинне законодавство України в освітній сфері і охоплює практично всі напрямки навчального процесу: облік навчального процесу, можливість отримання допоміжного матеріалу як педагогами так і учнями, комунікації, звітності, контролю за навчальним процесом з боку батьків», – повідомив Т.Юрчишин. Оскільки реалізація цього проекту можлива за умови доступу до Інтернету та наявності у вчителів електронних пристроїв (наприклад, планшетів), це створює додаткові труднощі для його впровадження.

Віктор Шемчук наголосив на тому, що комп’ютеризація освітньої галузі – це природний процес і відповідь на вимоги часу.

«Я переконаний, що вже в найближчий час ми зможемо підключити до Інтернету кожну школу в області, і в кожному селі учні, вчителі та батьки матимуть змогу користуватись електронною системою «Моя школа», – зазначив керівник Львівщини.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *