ОСТАННІ НОВИНИ

Вибираючи квартиру, мешканці Львівщини орієнтуються на ціну, а не на якість – опитування

|

Вирішальним фактором для жителів Львівської області при виборі квартири є ціна – так відповіли  97,2% опитаних. Другим за значимістю критерієм при виборі житла є розвиненість інфраструктури (92,3%). Такі результати були отримані в ході всеукраїнського соціологічного опитування, проведеного центром «Соціальний моніторинг» на замовлення Української федерації роботодавців охорони здоров`я (УФРОЗ), інформує прес-служба Федерації.

Такі фактори як екологічність району та використаних при будівництві матеріалів хвилюють 89,8% і 87,5% відповідно.

«При виборі квартири для мешканців Львівської області ціна важливіша за якість, а питання екологічності житла і району його розташування відходить на другий план. При цьому третина українців знають про негативний вплив будівельних матеріалів на здоров`я», – сказав директор центру «Соціальний моніторинг» Дмитро Дмитрук.

За оцінками Української федерації роботодавців охорони здоров`я, більше 60% житла може бути небезпечне для здоров`я людини. На якість повітря всередині приміщень найбільший вплив мають будматеріали, в той час як смог з вулиць лише на 20% впливає на мікроклімат будинків і офісів.

«Сучасна людина близько 85-90 % часу проводить у приміщенні – будинку, в школі, інституті чи на роботі. Люди вдихають шкідливі речовини, які виділяють будівельні та оздоблювальні матеріали. Дрібний пил і хімічні сполуки являють серйозну небезпеку для здоров`я», – зазначив голова УФРОЗ Володимир Загородній.

За його словами, хронічні захворювання виникають не одномоментно, а протягом тривалого часу.

«Багато небезпечних речовин роками накопичуються в організмі людини» , – зазначив Володимир Загородній. За його словами, одними з найбільш небезпечних речовин, які можуть виділятися в житлових і офісних приміщеннях, є фенол та формальдегід, що містяться в ДСП і ДВП, мінеральній ваті, лінолеумі, синтетичних килимах. Фенол та формальдегід впливають на центральну нервову систему, викликають головні болі, втому, депресію, зниження гостроти зору, можуть провокувати виникнення онкологічних захворювань.

Небезпечним канцерогеном також є азбест, з якого роблять шифер і труби, а також важкі метали, такі як нікель, хром, кобальт, свинець, які використовують для виготовлення металопластику, барвників і додають в бетон для прискорення його застигання.

Нервові розлади викликають ацетон, бутанол і толуол, які застосовують при виготовленні масляних фарб.

Щоб зменшити вплив цих мікроелементів на організм людини, необхідно проводити профілактику, а також використовувати матеріали, що отримали сертифікати якості, зазначив Володимир Загородній.

Рейтинг критеріїв мешканців Львівської області при виборі житла

1 . Ціна – 97,2 %

2 . Розвиненість інфраструктури – 92,3%

3 . Екологічно чистий район – 89,8%

4 . Екологічність будматеріалів – 87,5%

5 . Старий чи новий будинок – 85,0%

6 . Мальовнича місцевість – 76,8%

Довідка. Соціологічне опитування було проведено центром «Соціальний моніторинг» з 9 по 16 вересня 2013 року. Всього було опитано 2007 респондентів в 24-х областях , АР Крим та Києві. Похибка не перевищує 1,3-2,2%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *