ОСТАННІ НОВИНИ

На баскетбольні бази витратять понад 300 мільйонів

|

ДП «Льодові арени» 18 жовтня за результатами тендерів уклало низку угод на будівництво баскетбольних тренувальних баз у чотирьох містах. Загальна вартість угод склала 301,22 млн грн. Про це повідомляється у «Вісник удержаних закупівель», пишуть Наші гроші.

Будівництво усіх чотирьох об’єктів фінансують з державного бюджету, завершити повинні до кінця наступного року. Технічні деталі будівництва невідомі, оскільки розміщена на «ВДЗ» тендерна документація не містить техзавдання.

Місце: Макіївка, вул. Державіна, б.2. Вартість будівництва: 55,89 млн грн. Термін будівництва: листопад 2014 р. Підрядник: ТОВ «Данка» (Донецьк). Цю фірму під початковою назвою ТОВ «Білдінг Сістем Груп» створили у 2007 р. Володимир Данилов і Дмитро Гутевич.  Останній відомий як директор донецького спорткомплексу ККП «Палас Спорту «Дружба». З 2011 р. «Дружба» є домашнім стадіоном ХК «Донбас», власником і президентом котрого є Борис Колесніков. У 2009 р. Гутевич також згадувався у ЗМІ як представник ДП «Центральна дирекція з управління та реконструкції спортивних споруд» Мінмолодьспорту, а в 2011 р. він давав інтерв’ю Українській хокейній асоціації вже як  представник Нацагенства з питань підготовки до Євро-2012 і куратор реконструкції «Дружби». Віце-прем’єр-міністром з питань Євро-2012, нагадаємо, був Борис Колесніков.

Влітку 2010 р. Гутевич вийшов зі складу засновників фірми  «Білдінг Сістем Груп», єдиним власником лишився Данилов, а саму фірму перейменували в «Данка».

Раніше фірма вигравала лише два тендери на реконструкцію стадіону «Металург» в Артемівську: 2,38 млн грн. у 2008 р. і потім ще на 11,87 млн грн. у 2011 р.

Місце: Львів, просп. Червоної Калини. Вартість будівництва: 54,77 млн грн. Термін будівництва: листопад 2014 р. Підрядник: Корпорація «Альтіс-Холдинг». Корпорацію контролює Олександр Глімбовський. Раніше холдинг  отримав низку великих державних підрядів, у тому числі на реконструкцію аеропорту «Львів» до Євро-2012 вартістю 476 млн грн.

Місце: Харків, просп. Маршала Жукова, 2 Б. Вартість будівництва: 55,19 млн грн. Термін будівництва: листопад 2014 р. Підрядник: ТОВ «Грандбудукраїна» (Харків). Фірму заснував Юрій Пєнцов, вигравати тендери вона почала у 2010 р., за цей час отримала підрядів на 67,12 млн грн. Практично всі замовлення, на суму 62,93 млн грн., були від харківського парку імені Горького.

Місце: Феодосія, вул. Керченське шосе. Вартість будівництва: 135,37 млн грн. Підрядник:  ТОВ «Торнадо СКВ» (Донецьк). Фірму заснував у квітні 2011 р. Дмитро Чнадель. Раніше тендерів не вигравала.

Як повідомлялося раніше, 2 гектари під це будівництво Верховна Рада АР Крим виділила із земель рекреаційного призначення державної власності – в районі «Золотого пляжу».

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *