ОСТАННІ НОВИНИ

На честь львівських гімнасток у Бельгії втретє піднімали український прапор

|

Вже три роки підряд гімнастки львівського клубу «Ніка»  Христина Погранична та Анастасія Приходько виборюють право стояти на п’єдесталі  престижного міжнародного гімнастичного форуму Happy Cup. Вчора в м. Гент (Бельгія) завершився 16 F.I.G. турнір з художньої гімнастики Happy Cup 2013. Загалом у турнірі взяли участь 48 клубів з 24 країн світу. В гімнастичному середовищі цей турнір вважається одним із найважливіших стартів року, оскільки до участі у ньому запрошуються найсильніші спортсменки.

Гімнастки змагалися  у вікових категоріях Benjamins (2004-2003 р.н), Hopes (2002-2001), Juniors (2000-1998) та Seniors (1997 і старші). За результатами багатоборства до фіналу виходили шестеро найсильніших гімнасток з кожної категорії, але лише по одній гімнастці від країни.

Христина Погранична після трьох видів (вправа без предмета, скакалка та обруч) набрала найбільшу суму (35,60) балів у категорії  Benjamins і переконливо зайняла перше місце, що забезпечило їй участь у фінальних змаганнях.

Анастасія Приходько в багатоборстві (категорія Hopes) виступала із обручем, скакалкою та вправою без предмета і  набрала в сумі 34,45 балів. Такий високий результат забезпечив Анастасії 2 місце серед гімнасток 2001 р.н. та вихід у фінал змагань.

У фінальних вправах Настя Приходько виступала з обручем, а Христина Погранична із скакалкою. Львів’янки впевнено обійшли усіх суперниць і вибороли золоті медалі кожна у своїй категорії.

«Обох гімнасток вже добре знають на Happy Cup – зазначила Ірина Руда, президент львівського клубу «Ніка». – За їхніми виступами уважно слідкують і тренери з інших країн відмітили, що дівчатка виділяються майстерним виконанням складних ризиків, технічністю виконання елементів та відпрацьованою хореографією».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *