ОСТАННІ НОВИНИ

Жінка намагалась вивезти закордон двох дітей

|

Минулої п’ятниці в пункті пропуску “Краковець”, що на Львівщині, прикордонники не пропустили за кордон жінку та двох її неповнолітніх дітей. Про це повідомляє прес-служба Мостиського прикордонного загону.

У ніч на 26 жовтня, за кордон їхала 30-ти річна мешканка Житомира з двома дітьми – дівчатками 2006 та 2012 року народження. На паспортний контроль мати надала паспорт громадянина України з відмітками про дітей та нотаріально засвідчену заяву батька дівчат про згоду на вивіз їх за кордон. Також вона повідомила, що прямує з дітьми до Євросоюзу, де вона працює вже певний час, а чоловік залишився вдома, в Україні.

Увагу прикордонників привернуло незначне хвилювання молодої жінки та те, що відомості про дітей до паспортного документу було внесено лише на минулому тижні. Коли ж інспектор зауважив, що доручення батька може бути незаконно видане та запитав чи не має можливості зв’язатись із ним по телефону, жінка зазначила, що з батьком дітей вже певний час не спілкується.

У подальшому з’ясувалось, що батько взагалі не підписував ніяких заяв, оскільки ще на початку 2012 року теж виїхав за кордон.

Про даний випадок прикордонники  поінформовали співробітників органів внутрішніх справ, які в подальшому будуть з’ясовувати всі обставини справи та законність дій приватного нотаріуса, який вдався до порушення закону, засвідчив та вніс неправдиві відомості до документів.

В цілому статистика відмов у пропуску дітей за кордон через неналежним чином оформлені документи є стабільно високою – з початку року на ділянці Мостиського прикордонного загону зафіксовано 133 таких випадки.

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *