ОСТАННІ НОВИНИ

Спільнота Львова віддалась під опіку Христа Чоловіколюбця

|

Сьогодні з нагоди Року віри та 1025-річчя Хрещення України-Русі на площі перед Львівським театром опери та балету ім. С. Крушельницької відбувся акт відання Львова та його мешканців під опіку Христа Чоловіколюбця. В рамках заходу за участю Високопреосвященного владики Ігоря, Архиєпископа і Митрополита Львівського, духовенства Львова та громади міста, кожен запалив свічку, як символ єднання спільноти Львова у християнській вірі. Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

«Сьогодні ми запросили Вас не до храму. Сьогодні ми запросили Вас сюди, в центр нашого міста, до серця нашого міста, щоб ми могли показати свою віру. Цим заходом ми завершуємо роздуми над даром віри. Ми не зібрались сьогодні різноконфесійні люди. Ні. Ми зібрались разом в одній вірі з одним даром, який Господь нам дарував», – розповів отець Павло Дроздяк.

Гурт священиків «Новий час» представив цікаву євангелізаційну музичну програму. Також відбувся конкурс дитячих малюнків на тему віри.

О 18.00 год розпочався подячний Молебень до Христа Чоловіколюбця у супроводі хору Львівської духовної семінарії Святого Духа. Очолив молитву владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський.

«Мені дуже приємно, що Ви прийшли сьогодні на наше моління, що відгукнулись і прибули, щоб засвідчити віру. Не тільки, прийшовши до церкви, очевидно, Ви її свідчите кожного дня, але тут ми її свідчимо в особливий спосіб», – зазначив Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський.

Усі учасники спільної молитви запалили на площі перед Оперним театром свічки, аби показати, як багато є тих людей, що вірують.

«В світі є тисячі міст. Але дуже мало є міст, де люди так чисельно разом збираються для спільної молитви. Ця молитва має особливу силу. Ми молимось за наше місто, за наші сім’ї, родини. Ми молимось сьогодні, коли говоримо про нашу віру. Віра – це наріжний камінь людського існування. Цю віру можна отримати, коли є особливий дар, коли є молитва, коли є велика Божа ласка. Я дякую Господу Богу, що ми так чисельно молимось, що ми вимолюємо нашу віру, яка завжди тримає нас і дає нам дуже велику силу. Я дякую всім, хто сьогодні прийшов сюди», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Завершальним акордом заходу стало проголошення громадою «Символу віри» і спільне виконання «Боже великий, єдиний».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *