ОСТАННІ НОВИНИ

Табачник хоче позбавити виші «непрофільного» держзамовлення

|

Міністр освіти впевнений, що технічні виші не можуть готувати перекладачів, а аграрні виші – юристів 

Про це глава Міністерства освіти й науки України заявив під час колегії МОН, на якій обговорювалися питання проведення вступної кампанії у 2014 році, передає «Освіта.ua».

За словами Табачника, державне замовлення необхідно формувати ретельно і відповідно до профілю вишів. «Думаю, що пропозицію профільності підтримують і роботодавці. Необхідно звернутися до Кабінету Міністрів, Міністерства економіки з пропозицією про дотримання установами профільного державного замовлення», – заявив міністр.

Він також підкреслив, що політехнічні вищі навчальні заклади, на його думку, не можуть готувати перекладачів, а аграрні – економістів та юристів.

Зазначимо, що члени Колегії також підтримали пропозицію міністра освіти про обов´язковий облік рівня цитування вишів у наукометричних базах, насамперед у міжнародних, як одного з критеріїв при формуванні державного замовлення.

Як писали «Коментарі», наприкінці вересня Міносвіти опублікувало проект Умов вступу до вишів України у 2014 році, в якому відмовилося від використання від зарекомендованої у абітурієнтів та експертів інформаційної системи «Конкурс».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *