ОСТАННІ НОВИНИ

У ніч на неділю українці перейдуть на зимовий час

|

Цьогоріч перехід на зимовий час буде здійснено 27 жовтня о 4:00 год. Про це «Коментарям» повідомили в Міністерстві економічного розвитку й торгівлі України.

«Україна знову переходить на зимовий час. Згідно з постановою Кабінету міністрів України від 13 травня 1996 № 509 «Про порядок обчислення часу на території України» на території України 27 Жовтень 2013 о 4:00 за київським часом скасовується літній час переведенням годинникової стрілки на одну годину назад», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 20 вересня 2011 року Верховна Рада прийняла постанову «Про зміну порядку обчислення часу на території України», якою було скасовано перехід на «зимовий час». Проте менш ніж через місяць депутати скасували скандальне рішення.

Пізніше було підготовлено ще кілька подібних законопроектів, проте жоден з них прийнятий не був. На думку прихильників скасування переведення стрілок, це сприятиме «забезпеченню поліпшення стану здоров´я громадян, підвищенню працездатності населення, зменшенню кількості аварій».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *