ОСТАННІ НОВИНИ

«Львівводоканал» потерпає від неефективного менеджменту – депутат

|

У зв`язку з неефективними та непрофесійними рішеннями керівництва Львівського міського комунального підприємства “Львівводоканал” підприємство втрачає щонайменше 200 млн. грн. на рік. Про це розповів під час звіту голова тимчасової депутатської комісії для вивчення стану систем централізованого комунального водопостачання та водовідведення, наявности очисних споруд у Львові свободівець Андрій Яворський.

За словами депутата, від моменту створення комісії керівництво комунального підприємства усіляко заважало роботі депутатів. Ба більше, обранців громади фізично намагалися не допустити на територію ЛМКП “Львівводоканал”. Як виявилося, приховувати було що.

“Я назву лише найбільш кричущі порушення. Так, комісія виявила величезні понаднормові втрати води – більше 50%. У цифрах це більш як 50 млн. втрачених кубометрів води на рік. Помноживши на тариф, ми отримаємо більше 200 млн. гривень прямих втрат. Також є акт, який склала Державна фінансова інспекція, про фінансові зловживання на більш ніж 7 млн. грн. Інші фінансові порушення – 6 мільйонів 870 тисяч”, – зазначив Андрій Яворський.

Завдяки спільній роботі комісії та ЗМІ вдалося налагодити контроль за підприємствами, що мають дозволи на понаднормові скиди. Це суттєво покращило ситуацію з неприємним запахом у місті. Також підписано нову колективну угоду, що в разі постійного контролю з боку колективу та громадськості дає можливість простим працівникам “Львівводоканалу” отримувати зарплатню, яка належить їм за законом. Водночас комісія напрацювала низку рекомендацій для покращення роботи ЛМКП “Львівводоканал”.

“Ми вважаємо, що підприємство повинне здійснити низку першочергових заходів. Насамперед слід зменшити величезні наднормові втрати води, за які сплачуємо ми – львів`яни. Також потрібно організувати адекватний облік на всіх етапах технологічного процесу водопостачання та водовідведення, налагодити облік між ЛМКП “Львівводоканал” та “Львівтеплоенерго” і “Залізничтеплоенерго”. Окрім того, треба зробити роботу підприємства більш прозорою та відкритою для громади, а також зобов`язати “Львівводоканал” розробити та подати на затвердження ради комплексну стратегічну програму розвитку підприємства на 10 років, а не точкові програми по окремих напрямках діяльності підприємства. Варто почати роботу Технічної ради ЛМКП “Львівводоканал” та зобов`язати виконавчі органи влади приймати на ключові посади на підприємстві людей з профільною освітою”, – розповів Андрій Яворський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *