ОСТАННІ НОВИНИ

Панкевич називає свободівців фарисеями

|

Богдана Панкевича вкотре не відпустили з числа депутатів. Сьогодні, 24 жовтня, на пленарному засіданні Львівської міськради лише 17 депутатів проголосували за те, щоб Богдан Панкевич достроково припинив повноваження депутата ЛМР.

Вранці при формуванні порядку денного депутат-свободівець Любомир Мельничук пропонував взагалі вилучити це питання й перенести його розгляд на інший день. Аргументував свою пропозицію тим, що питання потребує додаткового вивчення.

Натомість Б.Панкевич зазначив, що він не може надалі бути депутатом, оскільки такими є вимоги Міністерства закордонних справ. «Роз’яснення від МЗС про неможливість суміщення функцій депутата та почесного консула іноземної країни (Б.Панкевич є почесним консулом Нідерландів у Львові) надійшло до мерії ще у липні. Але голосування щодо припинення моїх депутатських повноважень – негативні. Розмови про мою незамінимість, про мою важливість у міській раді є фарисейськими розмовами. Це блокування мого виявлення триває з січня місяця. Через таку позицію Львів може втратити почесне консульство Нідерландів», – заявив Б.Панкевич.

Після чергового негативного голосування Б.Панкевич заявив: «Шановні колеги, я зрозумів вашу позицію. Дисципліна у фракції «Свобода» не дозволяє голосувати без санкцій вищого керівництва».

Він розповів, що на засіданні в МЗС представники Нідерландів уже говорили, що Україна не повністю готова до євроінтеграції. «Я бачу, що керівництво «Свободи» не готове євроінтегруватись», – резюмував він.

Після цього Б.Панкевич повідомив, що обдумує над тим, аби звернутись з позовом до суду на дії своїх колег.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *