ОСТАННІ НОВИНИ

На україно-польському кордоні у Карпатах можуть з’явитися пішо-велосипедні переходи

|

Службовці Львівської ОДА обговорюють зі своїми польськими колегами можливість відкриття у Турківському та Старосамбірському районах Львівщини.

Про це повідомив в.о. директора департаменту міжнародного співробітництва та туризму ЛОДА Лев Захарчишин під час прес-конференції сьогодні, передає кореспондент Вголосу.

Лев Захарчишин розповів, що ці два пункти пропуску будуть розташовані у гірській частині, тому у польської сторони є застереження, що відкриття ПП і збільшення потоку транспорту негативно впливатимуть на довкілля.

«Ці пункти пропуску, звичайно, будуть в більшій мірі туристичними. Ми навіть обговорюємо можливість відкриття пішо-велосипедного пункту пропуску, оскільки у цій частині з польської сторони примикають природоохоронні території, резервати. Зважаючи на це, ми обговорюємо варіант велосипедного пункту», – сказав чиновник.

Він додав, що Карпати є рекреаційною зоною, тому там був би доречним навіть кінний пункт пропуску, однак це наразі лише ідея.

Крім того, в.о. директора департаменту ОДА розповів, що ще один «туристичний» пункт пропуску між Україною та Польщею планують відкрити у Сокалькому районі в місті Белз.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *