ОСТАННІ НОВИНИ

Поляки затримали дев`ятьох робітників-нелегалів з України

|

Працівники Прикордонної служби Польщі затримали дев`ятьох громадян України за роботу без письмового контракту, що є порушенням польського законодавства.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі польських прикордонників, відзначивши, що українці через це порушення будуть змушені добровільно залишити Польщу та не зможуть знову в`їхати до країни у найближчий рік.

Прикордонники нагадали, що письмовий договір між працедавцем та працівником повинен бути підписаний як у випадку виконання роботи за спрощеною системою працевлаштування, так і у випадку роботи за офіційно виданим дозволом. При цьому цей документ іноземець повинен мати на руках ще до того, як почав працювати.

Прес-служба зазначила, що затримані українці працювали на фірму з виробництва цвинтарних вінків у містечку Костшин на заході Польщі. Їхньому працедавцю за нелегальне працевлаштування загрожує штраф у сумі щонайменше близько 1 тис. доларів.

“Суд визначить для нього розмір штрафу, який складе як мінімум 3 тисячі злотих. Якщо виявиться, що він увів іноземців в оману (переконував, що не треба контракту), то йому може загрожувати штраф у розмірі 10 тисяч злотих (1дол. = 3,1зл.)”,- зазначили в прес-службі.

Прикордонники також додали, що українці, котрим видано рішення про заборону в`їзду до Польщі на рік, можуть просити польську владу скоротити цей термін (наприклад, аргументуючи тим, що працедавець ввів їх в оману).

Фото: Telegraf.by

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *