ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові обрали нові конкурентоспроможні кластери

|

Відбулось чергове засідання Ради конкурентоспроможності, де обрали два нових кластери економіки міста. На засіданні також обговорили прогрес в ініціативах кластера ІТ та бізнес-послуг, а також в галузі туризму. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

У січні-травні цього року проектом «Розбудова спроможності до економічно обґрунтованого планування розвитку областей і міст України» був оновлений кластерний аналіз економіки міста. Дослідження підтвердило динамічний ріст галузей ІТ-бізнес-послуг та туризму, а також виявило три кластери, які готові стати наступними. Цими кластерами стали «папір-друк», «одяг і взуття» та «харчова промисловість».

В рамках виставки «Львівський товаровиробник» були проведені зустрічі з потенційними кластерами, і з перелічених кластерів експерти зупинились на перших двох.

«Ми вже давно працюємо з кластерами ІТ та туризму, і на сьогодні вони працюють ефективно та якісно, розвиваючи місто. Тепер час обирати нові кластери, які, потенційно, можуть стати новими рушіями економічного розвитку, адже не варто опиратись лише на 2 сфери економіки для розвитку міста. Важливо розуміти, що досягнути успіху можна лише спільними зусиллями, створити умови, в яких можна зростати, більшу економічну спроможність міста та його мешканців», – зазначив директор Інституту міста Олександр Кобзарев.

Розповіли про свої новини й вже існуючі кластери. У галузі туризму ведеться активна робота в рамках продовження кампанії «Привітне місто» – відбувся цикл навчань для працівників магазинів центральної частини міста, в який включались заняття з англійської мови та історії Львова. Кампанію планують продовжувати для інших установ, задіяних в сфері туризму.

Також на Раді конкурентоспроможності було оголошено про проведення великомасштабної ІТ-конференції «SQA Days у Львові», на якій зберуться близько 700 учасників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *