ОСТАННІ НОВИНИ

Азаров вірить, що зміг зупинити спад автовиробництва

|

 Прем’єр-міністр України Микола Азаров вважає, що завдяки симетричним заходам, вжитим Україною у відповідь на введення РФ утилізаційного збору, вдалося зупинити стрімкий спад в автомобілебудуванні. Про це він сказав, відкриваючи засідання уряду, передають «Коментарі».

«Досить згадати, що раптове введення Російською Федерацією утилізаційного збору на автомобілі призвело до того, що вітчизняний автопром втратив 60% обсягів виробництва. Стояло питання про звільнення близько 17 тисяч робітників. І тільки вимушені симетричні заходи, введені нами, призупинили стрімкий спад в автомобілебудуванні», – заявив Азаров.

Він зазначив, що днями Стахановський вагонобудівний завод оголосив про можливе скорочення півтори тисячі працівників через скорочення виробництва внаслідок зменшення замовлень.

«За 9 місяців 2013 року виробництво вагонів на підприємстві знизилося приблизно на 40% порівняно з аналогічним періодом 2012 року. Причина та ж сама: кардинальне скорочення традиційних замовлень. 90% продукції заводу експортується до Росії», – поскаржився прем’єр і звернувся з питанням до замовників вагонів: «Вам що, не потрібна продукція вітчизняних заводів? Ви що, думаєте на перспективу?».

Нагадаємо, що виробництво легкових автомобілів в Україні в січні – вересні 2013 року скоротилося на 45,4% порівняно з аналогічним періодом минулого року, до 30 тис. шт.

Фото: PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *