ОСТАННІ НОВИНИ

Депутат Олег Баран закликає відреставрувати залишки муру на Високому Замку

|

Передбачити кошти в обласному бюджеті на наступний рік для початку робіт по відновленню залишків муру на Високому Замку Львова пропонує депутат Львівської обласної ради Олег Баран.

Відповідне звернення обранець скерував до голови ЛОДА та керівника відділу охорони культурної спадщини і культурних цінностей Львівської обласної державної адміністрації, інформує прес-служба депутата Львівської обласної ради Олега Барана.

“Одна з візитних карток Львова – Високий Замок. Це місце відвідують усі, хто приїздить до Львова. Але те, що бачать туристи, важко назвати гарною картиною: занедбані залишки замкової стіни, біля яких фактично облаштовані вбиральні – навряд та картина, якою можна пишатися”, – зазначив у своєму зверненні депутат.

За його словами, уламки замкової стіни сягають 13-17 століття. «Засновником замку є син Данила Галицького – князь Лев. З цього історичного об’єкту фактично починалось все наше місто… Оскільки, наступного, 2014 року вшановуватимуть 750 років від смерті короля Данила Галицького, звертаюся із проханням передбачити у обласному бюджеті на 2014 рік кошти на початок реставраційних робіт залишків стіни замку князя Лева Даниловича у місті Львові», – наголосив депутат.

Крім того, Олег Баран просить закласти кошти на вставлення інформаційної дошки про засновника Високого замку – князя Лева Даниловича.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *