ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати Львівщини хочуть внести зміни до сланцевої угоди

|

Львівська облрада звернулася до Голови Верховної ради України та Прем’єр-міністра України про невідкладність внесення змін до Закону України «Про угоди про розподіл продукції» в частині забезпечення прав територіальних громад. «За» це рішення проголосували 73 депутати.

«10 жовтня 2013 року Верховна Рада України прийняла у першому читанні проект Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо коштів від використання (реалізації) державної частини виробленої продукції відповідно до угод про розподіл продукції)». Даним законопроектом передбачаються включення до місцевих бюджетів частини коштів від частки держави у вартості продукції, що відповідно до угоди про розподіл продукції передаються органам місцевого самоврядування. Але ці зміни стосуються тільки питання включення до місцевих бюджетів відповідних коштів, яке, в свою чергу, може бути реалізоване у випадку, коли передача цих коштів та їх розмір будуть передбачені в угоді про розподіл продукції.

Дуже важливим є те, що внесення цих змін необхідно провести до моменту укладення угоди про розподіл продукції щодо ділянки Олеська та всіх інших подібних угод. Оскільки, після цього моменту, вступає в дію стаття 27 Закону України «Про угоди про розподіл продукції», згідно якої держава гарантує, що до прав і обов’язків інвестора, визначених угодою про розподіл продукції, протягом строку її дії буде застосовуватися законодавство, чинне на момент укладення угоди», йдеться у зверненні.

Відтак, депутати ВРУ від ВО «Свобода» напрацювали та зареєстрували проект Закону про внесення необхідних змін щодо частки місцевого самоврядування у вартості виробленої продукції, з пропозиціями щодо визначення його як невідкладного до розгляду парламентом.

Львівська обласна рада звертається до голови Верховної Ради визначити невідкладним до розгляду законопроект про внесення змін до Закону України «Про угоди про розподіл продукції».

Також Львівська облрада звернулася до Кабміну із проханням не підписувати угод та не реєструвати їх до моменту прийняття та набуття чинності зазначеного проекту Закону.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *