ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові мітингували проти "тайожного" союзу

|

Кількасот львів’ян зібралося учора, 20 жовтня, на віче під гаслами: Скажемо: «ТАК Євросоюзу!» Скажемо: «НІ Тайожному союзу!» біля пам`ятника Тарасові Шевченку.

Віче було приурочено до 66 річниці операції “Запад” із масового вивозу на заслання у віддалені місця СРСР понад 76 тисяч українців із західних областей. Цим організатори вирішили нагадати, що таке московський імперіалізм у різних його формах, у тому числі – “Ми(у)тного союзу”. Виставлені біля постаменту коробки з написами “Магадан”, “Воркута” тощо та запаленими свічками на них символізували місця заслання наших людей.

Захід розпочався з чину панахиди за жертвами московських репресій, яку відслужив отець Павло (УГКЦ).

Перед присутніми виступили люди, які самі, чи найближчі їх родичі пережили жах сталінських репресій, зокрема, професор Любомир Сеник, голова Всеукраїнського товариства політичних в`язнів і репресованих Петро Франко, голова КУНу Степан Брацюнь, Роман Семчишин (УРП), професор Степан Трохимчук (Всеукраїнське об`єднання ветеранів), Володимир Ропецький (Конфедерація лемківських організацій). Всі вони наголошували на хижацькій сутності московського імперіалізму, підтверджували європейський вибір України, закликали до рішучості і єдності на цьому шляху.

Ведучий Юрко Антоняк зачитав текст звернення, який одностайно підтримали присутні.

«Тільки Європейський Союз, побудований на демократичних принципах, дозволить Україні стати вільною, справедливою, заможною державою. Ми закликаємо громадян України боротись за європейський шлях розвитку України. Ми вимагаємо від керівництва держави та парламенту безумовного виконання всіх умов для підписання в листопаді Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом з наступним повноправним членством в ЄС», йдеться у зверненні.

Організатори віче: львівські організації – УРП, КУН, Конгрес української інтелігенції, Всеукраїнське об`єднання ветеранів, СПВУ, Всеукраїнське товариство політичних в’язнів і репресованих, Братство вояків ОУН-УПА, Лемківщина, Надсяння, Любачівщина, ГО «Небайдужі».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *