ОСТАННІ НОВИНИ

Пам’ятні дошки Юрію Шевельову та Михайлу Гаврилку з’являться у Львові

|

Сьогодні виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення про погодження встановлення пам’ятної таблиці Юрію Шевельову – видатному славісту-мовознавцю, історику української літератури, літературному і театральному критику. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Таблицю для вшанування Юрія Шевельова планують встановити на фасаді будинку №14 на вул. Конопницької, у якому протягом 1943-1944 років проживав вчений.

Замовником на проектування, виготовлення і встановлення таблиці визначили управління культури департаменту гуманітарної політики.

Окрім того, виконком погодив встановлення меморіальної таблиці Михайлу Гаврилку, українському художнику, скульптору, поету, учаснику українських визвольних змагань початку ХХ століття на фасаді будинку №21 на вулиці М. Коцюбинського.

Проектом рішення функції замовника на проектування, виготовлення і встановлення меморіальної таблиці покладено на історичний клуб «Холодний Яр», який зобов’язаний оголосити конкурс на кращий проект меморіальної таблиці, за результатами якого виконати проектно-кошторисну документацію та погодити її із архітектурно – містобудівною радою при управлінні  архітектури департаменту містобудування. Історичний клуб «Холодний Яр» зобов’язано власним коштом виготовити і встановити меморіальну таблицю відповідно до погодженого проекту та передати її на баланс Галицькій районній адміністрації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *