ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відбудеться «прогулянка» з Мирославом Скориком

|

22 жовтня у Львівській філармонії в рамках «Тижня музики Мирослава Скорика» презентуватимуть компакт-диск «Прогулянка» з біографією композитора. У ній йтиметься про передумови, які надихнули Мирослава Скорика на творчу працю в різних музичних стильових напрямках. Про це повідомляє прес-служба філармонії. 

Буде презентовано 14 композицій, написаних у різні періоди творчості Мирослава Скорика. Це дотепер маловідомі широкій публіці твори маестро: джазові п’єси та танцювальну музику 1960-х, джазові обробки Бетховена, оригінальні композиції, де синтезуються класичні, джазові та фольклорні мотиви. Твори виконує Мирослав Скорик разом з відомими виконавцями. 
«Екстравагантні п’єси, які відтворені на диску – це прояв ностальгії. Для композитора, який пройшов піввіковий художній шлях, це – повернення до захоплень юності, повернення до радості джазового музикування, це потреба збереження вічної творчої молодості. Це «Прогулянка» не лише джазова, а й прогулянка музикою, історією життя маестро», – стверджує музикознавиця Любов Кияновська.

Ідея створення компакт-диску «Прогулянка» – відкрити Мирослава Скорика як джазового композитора – з’явилася декілька років тому. Авторами створення цієї ідеї стали громадський активіст Олег Мацех та в. о. директора Львівського палацу мистецтв Юрій Гнатковський. Роботу над компакт-диском розпочали цьогоріч на початку літа. В одному диску вдалося поєднати і якісний звук, і відео, і велику кількість виконавців. Музичні твори записали по-сучасному, щоб передати унікальний почерк композитора. В планах авторів проекту – представити диск в інших містах України та перекласти його англійською й іспанською.

Перший тираж дисків буде невеликим – 500 шт. Їх можна буде придбати після концерту. Музична збірка також буде доступна в інтернеті, а хто захоче придбати собі пам’ятку з інтерв’ю Мирослава Скорика, теж це зможе зробити. У концерті візьмуть участь піаністи Йожеф Єрмінь, Оксана Рапіта і Мирослав Драган; акомпануватиме солістам струнний склад Академічного молодіжного симфонічного оркестру «INSO-Львів». Соло на фортепіано виконає маестро Мирослав Скорик.

Проект створили спільно Львівська обласна філармонія, Академічний молодіжний симфонічний оркестр «INSO-Львів», Студія «Медіа-центр», Студія звукозапису Живий Звук Рекордс, Концепт мастеринг Іван «Пегас».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *