ОСТАННІ НОВИНИ

Боржаву оглядають для заявки на Олімпіаду 2022

|

Група фахівців передзаявкового комітету України на право проводити Олімпіаду 2022 вперше з робочою поїздкою відвідала потенційні місця олімпійських об’єктів полонини Боржава (Закарпатська область). Разом з керівниками Воловецького району, спеціалісти побували у підніжжях гір Плай, Гимба, Великий Верх, туристичній базі «Думка» та інших локаціях з олімпійським потенціалом. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

У рамках візиту відбулися зустрічі представників передзаявкового комітету з першим заступником голови Воловецької районної адміністрації Іваном Лопітом, головами смт. Воловець Василем Панасовичем та с. Гукливий Федором Бираком, а також спортивними активістами і керівниками медійних структур краю.

Як зазначив під час спілкування з гостями Іван Лопіт, мешканці Воловеччини повністю підтримують ідею проведення в Україні  Зимових Олімпійських та Паралімпійських  ігор 2022 року, а тому поглиблення співпраці з передзаявковим комітетом через персоналізоване знайомство було надзвичайно потрібне.

«У нас є розуміння важливості та усіх нюансів  підготовки заявки на Олімпіаду 2022 року. Ми готові ще більше співпрацювати, адже всі розуміють, і це очевидно, що Ігри-2022 розвинуть інфраструктуру краю, забезпечать нові робочі місця, позитивну вплинуть на імідж України, стимулюватимуть розвиток туризму. Окрім того, з підготовкою до Олімпіади буде розвиватися масовий та професійний спорт, популяризуватиметься здоровий спосіб життя, а це майбутнє наших дітей», – наголосив один із керівників Воловецького району.

Нагадаємо, попередньо Зимові Олімпійські та Папралімпійські  ігри 2022 року плануються у Львові, Тисовці  і Панасівці (обидва – Львівська область) та на полонині Боржава (Закарпатська область).

Підготовка заявки для отримання Україною права проводити зимові Олімпійські ігри-2022 є ініціативою Президента України  Віктора Януковича. Головою Оргкомітету  з підготовки заявки до Міжнародного олімпійського комітету про здобуття права на проведення в 2022 році зимових Олімпійських і Паралімпійських ігор в Україні було призначено Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула.

Фото: BUKSPORT 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *