ОСТАННІ НОВИНИ

Янукович за роки свого президентства роздав «своїм» понад 100 тис. нагород

|

За час свого президентства Віктор Янукович роздав понад 100 тисяч нагород. Найпрестижніші з них діставалися людям, особисто відданим главі держави Ювілеї, робота в парламенті, належність до правлячої партії, управління великими компаніями, керівництво вишом, заняття спортом і навіть родинні зв’язки – все це, на думку глави держави, подвиг, передає «Кореспондент».

20 років тому орден «За заслуги», тоді він називався Почесний знак президента, був першою нагородою незалежної України, а людиною, що одержала його першою, став відомий письменник Олесь Гончар. Якщо 11 років тому такої нагороди були удостоєні лише 14 осіб, то надалі її отримували по кілька сотень людей за рік. На сьогодні орден «За заслуги» з легкої руки Януковича й зовсім перетворився на заохочення для високопоставлених ювілярів. Нагадаємо, на початку жовтня першим українським орденом глава держави відзначив заслуги, а заодно і дні народження «регіоналів» Михайла Чечетова та Геннадія Васильєва.

Подібну трансформацію переживають й інші нагороди та звання в Україні. «Присудження державних нагород стало профанацією, як і присвоєння вчених ступенів та почесних звань», – вважає екс-депутат від опозиції Сергій Власенко. Ордени, медалі та звання почали щедро роздавати ще попередники Януковича – Леонід Кучма і Віктор Ющенко. Але якщо ті відзначали політиків і чиновників усіх мастей, то нинішній глава держави перетворив найпрестижніші нагороди на знаки заохочення виключно для свого найближчого кола.

Як відомо, особи, нагороджені державними нагородами, користуються пільгами, передбаченими законами України.

Коментарі
Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *