ОСТАННІ НОВИНИ

Понад 120 дітей з особливими потребами взяли участь у Спеціальній Олімпіаді Львівщини

|

Учора, 17 жовтня, у Львові відбувся соціально-спортивний захід для дітей з особливими потребами “Спеціальна Олімпіада”, в межах якої пройшли змагання та майстер-класи з баскетболу, бадмінтону, футболу та флорболу.

Участь у заході, який спільно організували Львівське обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, громадська організація “САМІ” та волонтери Львівського державного університету фізичної культури, взяли близько 120 дітей зі спеціалізованих шкіл-інтернатів м. Львова №102, №104, навчально-реабілітаційного центр «Мрія», спеціалізованого інтернату “Довіра” та громадської організації неповносправних дітей м. Червоноград.

На урочистому відкритті змагань співак, фіналіст проекту “Голос країни” Владислав Левицький виконав гімн України.

Одразу після урочистого відкриття дітей чекало найцікавіше – майстер-класи, де учасники олімпіади під керівництвом досвідчених наставників мали змогу спробувати свої сили у різних видах спорту. Зокрема, уроки баскетболу для дітей проводили гравці баскетбольного клубу “Політехніка – Галичина”; з футболу – екс-футболіст молодіжної команди “Карпати”, спеціаліст Львівського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН Микола Грешта та тренер-викладач дитячо-юнацької спортивної школи “Карпати” Андрій Тлумак. Федерація флорболу Львівщини та тренери Обласної дитячо-юнацької спортивної школи м. Львова навчили дітей основним навичкам гри у флорбол та бадмінтон.

По закінченні спортивних заходів учасникам фестивалю “Спеціальна Олімпіада” вручили іменні сертифікати, пам’ятні буклети про олімпіаду та у кінотеатрі “Сокіл” продемонстрували український художній фільм “Іван Сила”.

Довідково:

Спеціальна олімпіада – це міжнародна благодійна організація, що проводить цілорічні спортивні тренування та змагання з переліку Олімпійських видів спорту для дітей та дорослих з відхиленнями в розумовому розвитку в усьому світі.

Офіційно Спеціальна Олімпіада України була заснована у березні 2002 року, хоча українські атлети з вадами розумового розвитку брали участь у міжнародних змаганнях Спеціальної Олімпіади та у кожних Всесвітніх Іграх починаючи з 1995. Сьогодні Олімпіада це всеукраїнська організація до якої залучено більше 17 000 атлетів у 18 регіонах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *