ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні зареєстрували церкву Літаючого макаронного Монстра

|

В Україні офіційно з`явився громадський рух «Українська пастафаріанская церква», вона ж Церква Літаючого макаронного Монстра, пародійна релігійна організаці , заснована в 2005 році в США. Скорочено «Українська пастафаріанська церква (Макаронна парафія)» називає себе УПЦ МП, пише Сегодня.
Інформацію про реєстрацію підтвердив начальник Оболонського районного управління юстиції у місті Києві Максим Жданов.
«Українська пастафаріанська церква» зареєстрована як громадська організація. У них немає статуту, немає свідоцтва, вони просто заявили про те, що будуть збиратися», – розповів Жданов.
Офіційну реєстрацію пастафаріани відзначили Пастною ходою – кілька десятків людей з атрибутикою пройшлися центром Києва.
Церква Літаючого Макаронного Монстра з`явилася в 2005 році з ініціативи Боббі Хендерсона. Її створення стало знаком протесту проти введення в США в шкільний курс концепції «Розумного задуму» як альтернативи вченню про еволюцію.
Пастафаріанці зображують Творця світу як сплетіння макаронів навколо пари тефтелей, що довільно ширяють у повітрі. Творець у пастафаріанців називається Літаючим Макаронним Монстром.
Українська православна церква засудила діяльність «Української пастафаріанскої церкви».
«Наявні нові труднощі для християнського богослов`я і традиційних релігій… Це більша небезпека ніж, хоч і молодший, але все ж богооткровенний іслам, або біблійні Свідки Єгови. І не бачити, не помічати цього вже неможливо. Нівелюється саме поняття сакральності віри…», написав на своїй сторінці в Facebook Архімандрит Української православної церкви Авакум щодо діяльності «Церкви ЛММ».
УНІАН

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *