ОСТАННІ НОВИНИ

Суд відхилив другу заяву Тимошенко про перегляд «газової справи»

|

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ повернув Юлії Тимошенко заяву про перегляд вироку у «газовій справі». Про це «Коментарям» повідомили у Вищому спецсуді України.

«14 жовтня 2013 суддя – доповідач Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, перевіривши заяву Тимошенко Юлії Володимирівни про перегляд Верховним Судом України вироку Печерського районного суду міста Києва від 11 жовтня 2011 року, прийняв рішення про повернення Тимошенко Ю.В. цієї заяви, про що було винесено відповідну постанову», – йдеться в повідомленні.

Як пояснили в суді, «таке рішення прийнято на підставі п. 4 ч. 3 ст. 400-17 КПК України 1960 року, згідно з яким заява про перегляд вироку Верховним Судом України повертається заявнику у разі, якщо є постанова ВССУ про відмову в допуску справи до провадження за результатами її розгляду, прийняту з аналогічних підстав».

«Судом касаційної інстанції встановлено, що постановою колегії суддів судової палати у кримінальних справах ВССУ від 6 вересня 2013 року в допуску справи за заявою Тимошенко Ю.В. до провадження Верховним Судом України було відмовлено», – нагадали у Вищому спецсуді.

«9 жовтня 2013 Тимошенко Ю.В. повторно звернулася до ВССУ із заявою про перегляд Верховним Судом України згаданого вироку місцевого суду щодо нього, посилаючись на аналогічні за змістом підстави. Тому відповідно до п. 4 ч. 3 ст. 400-17 КПК України 1960 року було прийнято рішення про повернення заяви Тимошенко Ю.В», – йдеться в повідомленні.

Також у суді зазначили, що постанова набрала законної сили з моменту винесення і оскарженню не підлягає. Нагадаємо, після того, як набуло чинності рішення ЄСПЛ у справі «Тимошенко проти України», захист екс-прем’єра заявив, що оскаржуватиме вирок у даній справі і направив скаргу до Вищого спецсуду, який повинен був передати справу до Верховного Суду України для перегляду.

Однак Вищий спецсуд відмовив у перегляді справи. У зв’язку з цим захист Тимошенко пообіцяв поінформувати Комітет міністрів Ради Європи і сам ЄСПЛ про те, як в Україні виконуються рішення суду з прав людини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *