ОСТАННІ НОВИНИ

До кінця року курс гривні буде стабільним – НБУ

|

Керівник групи радників голови Національного банку України Валерій Литвицький запевнив, що до кінця року курс гривні буде залишатися стабільним. Про це він сказав в ефірі парламентського телеканалу “Рада”, передає УНН.

“Доля гривні буде щасливою. Не комфортних коливань не буде. Коливання є, були і будуть, тому що курс не фіксований. Нехай валютні спекулянти не будують ілюзій, щоб у них не було розчарувань. У центрального банку є резерви, є інструментарій економічних, адміністративних, регулятивних заходів, щоб на довго відбити апетит до валютних спекуляцій. І ми на цьому стоїмо і від цього не відійдемо”, – сказав В.Литвицький.

За його словами, у Національного банку України є всі важелі для підтримання стабільного курсу гривні. “За долю гривні можна бути спокійним”, – резюмував експерт.

Нагадаємо, обсяг золотовалютних резервів України в липні 2013 року знизився 1,06 млрд доларів , до 21,652 млрд доларів США в еквіваленті порівняно з показниками минулого місяця.

За інформацією НБУ, на зміну розміру резервів вплинули виплати за облігаціями державної позики в сумі 392 мільйони доларів США та погашення чергового траншу кредиту МВФ у розмірі 961 мільйон доларів США в еквіваленті, які частково були компенсовані надходженнями від продажу державних цінних паперів у сумі 226 мільйонів доларів США.

В свою чергу, станом на 1 січня 2013 року обсяг міжнародних резервів НБУ становив 24 млрд 546,2 млн дол.

Як повідомляло агентство, в 2012 році міжнародні резерви України зменшилися на 22,8%, з 31,795 млрд дол. до 24,546 млрд дол.

Наприкінці вересня рейтингове агентство Fitch Ratings спрогнозувало, що різке зниження золотовалютних резервів України без чіткої стратегії рефінансування боргу негативно позначиться на рейтингу країни, яки визначений на рівні B з негативним прогнозом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *