ОСТАННІ НОВИНИ

Діти найчастіше потрапляють в міліцію за куріння

|

Цього року було складено 20 тис. адміністративних протоколів про правопорушення щодо неповнолітніх. Як повідомили у Генеральній прокуратурі, про це сказав заступник начальника Головного управління захисту прав і свобод дітей Михайло Кунденко, пишуть Коментарі.

За його словами, в поточному році відносно неповнолітніх органами внутрішніх справ складено майже 20 тисяч протоколів про вчинення адміністративних правопорушень . Найбільше протоколів було складено у Донецькій , Одеській, Вінницькій , Дніпропетровській та Луганській областях.

Більше 10 тисяч дітей були доставлені до органів внутрішніх справ . Найбільше таких випадків в Одеській, Дніпропетровській, Тернопільській і Рівненській областях.

«Більш ніж дві третини протоколів складено за куріння підлітками тютюнових виробів у заборонених місцях – 48%, розпивання спиртних напоїв або появу у п’яному вигляді у громадських місцях – 25%», – зазначили в ГПУ.

При цьому Кунденко підкреслив, що «перевірками встановлено численні факти порушення з боку органів внутрішніх справ прав неповнолітніх при притягнення до адміністративної відповідальності».

«За результатами проведених перевірок на усунення виявлених порушень закону внесено 253 документи реагування, за результатами розгляду яких 164 посадових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності, оскаржене 63 судових рішення скасовано 21 незаконну постанову про притягнення неповнолітніх до адміністративної відповідальності, поновлено права 84 підлітків», – підсумував Кунденко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *