ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні обвалилися продажі вживаних авто

|

В Україні просів ринок вживаних автомобілів. Так, у вересні число проданих «легковиків» впало нижче березневого показника. Про це повідомляють аналітики сайту приватних оголошень Slando.

З квітня на Slando продавалося більш як 5 тисяч вживаних автомобілів у місяць. Що складало більше 15% від всіх виставлених на продаж легкових машин. Проте у серпні і вересні показники почали знижуватись.

В результаті цього кількість угод продажу впала нижче березневого показника цього року, коли через погодні аномалії покупці часто відкладали купівлю авто.

Однією з причин такого явища може бути введення утилізаційного збору, котрий почав діяти з 1 вересня. Новий збір суттєво підняв ціни на нові та б/у авто. Таким чином, покупці намагались купити авто до введення нового податку, або ж відклали купівлю машини на майбутнє.

Нагадаємо, найпопулярнішими моделями на вторинному ринку України являються: DaewooLanos/Sens (2,95% від загального числа автомобілів), ВАЗ 2101 (1,75%), ВАЗ 2106 (1,43%), AudiA6 (1,31%) та Chevrolet Aveo (1,30%). А портрет типового авто на вторинному ринку виглядає так: седан, 14 років, з механікою, на бензині та коштує 76,5 тис. грн. Наразі в базі сайту зберігається більше 5 млн приватних оголошень від українських інтернет-користувачів. З них майже 450 тис. пропозицій припадає на розділ «Транспорт».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *