ОСТАННІ НОВИНИ

Директор шахти вимагає повернути «благочинні передвиборчі» гроші

|

Керівництво шахти «Надія» вимагає повернути гроші, що перед минулими виборами роздало як благочинну допомогу. Як повідомляє газета «Високий замок», листи-претензії отримали ряд храмів, шкіл та лікарень у Сокальському районі Львівській області. Цікаво, що всі вони територіально розташовані в межах колишнього виборчого округу №124, в якому балотувався до Верховної Ради Микола Криштопа, директор шахти «Надія».

За інформацією видання, керівництво шахти намагається повернути 900 тисяч гривень з 1,4 млн грн, наданих як благочинна та спонсорська допомога. Повернення коштів шахтарі зажадали після перевірки підприємства ревізорами Державної фінансової інспекції Львівської області, які склали 14 протоколів про розтрату. Наприклад, лист за підписом головного бухгалтера шахти «Надія» Олени Звягінцевої отримали в школі села Гірник. За словами директора школи Романа Ковалика в ньому вимагають повернути 49 тис. грн. У церковної громади цього ж села хочуть забрати 68 тис. грн, наданих на будівництво храму безпосередньо перед парламентськими виборами. Вимога про повернення коштів надійшла і до церкви села Волиця того ж Сокальського району. Головний бухгалтер надіслала претензію на 15 тис грн, які вже витрачені на закупівлю вікон та облаштування підлоги. Претензія обґрунтовується тим, що «шахта не отримала економічного ефекту» і «надання допомоги перевищує затверджені у фінансових планах граничні обсяги витрат, чим завдано матеріальну шкоду підприємству».

У разі відмови повернути гроші, всім хто отримав благочинну допомогу погрожують судами. ПАТ «Шахта «Надія» має намір звернутися до Господарського суду з позовом про примусове стягнення коштів. Микола Криштопа в коментарі виданню не заперечує розсилання листів-претензій і пояснює, що такі жорсткі вимоги йому поставили контролюючі органи. Натомість юристи запевняють, що про жодне повернення благочинних внесків не може йтися, оскільки ніхто не змушував жертводавця до надання допомоги.

Місцеві мешканці раптові претензії пов’язують виключно з тим, що Микола Криштопа програв на виборах до Верховної Ради.

«Наші гроші.Львів»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *