ОСТАННІ НОВИНИ

Україна востаннє в історії набирає призовників до армії

|

В Україні почався останній призов до Збройних сил. У подальшому це вже буде не обов`язок, а просто робота, йдеться в сюжеті ТСН.

До війська братимуть лише контрактників. Уже тепер армія на 60% складається з них.

“Хочу відчути себе чоловіком, відчути себе в чоловічому колективі”, – розповідає про свій настрій цьогорічний призовник Дмитро Чернуха.

Цієї осені таких, як він, наберуть лише близько 11 тис. осіб на всю Україну. Порівняно із сотнями тисяч, як колись, це крапля в морі. Вже сьогодні до армії йдуть насамперед ті, хто сам цього хоче. “Я вважаю, це потрібно для чоловіка – відчути все це”, – каже один із новобранців. Скорочений і термін служби. Останнім часом – це 1 рік.

Та Міністерство оборони саме це і не влаштовує. “За один рік отримати професіонального військовослужбовці неможливо”, – запевняє міністр оборони Павло Лебедєв. Саме тому в армії сподіваються на контрактників, як дійсно боєздатних вояків.

Стандартний початковий контракт на 3-5 років – це принаймні гарантія, що солдат справді чогось навчиться. “Вже у найближчій перспективі ми суттєво підвищимо боєздатність наших Збройних Сил, професійність їх військовослужбовців та рівень оснащення сучасною бойовою технікою і озброєнням. Воєнна реформа є невід`ємною складовою стратегічного курсу на євроінтеграцію”, – запевнив президент Віктор Янукович.

Тож із наступного року всім, хто хоче відчути військову романтику, треба буде влаштовуватися в українську армію тільки як на роботу.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *