ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкрили першу в Україні безкоштовну професійну студію звукозапису для дітей

|

Учора, 30 вересня, в рамках проекту «Музичний Bonus Track», спільно з програмою «Бібліоміст», у центральній бібліотеці для дітей та юнацтва Львова, відбулося відкриття першої в Україні бібліотечної дитячої студії звукозапису «Формат+». Відкриття студії є ще одним підтвердженням того, що бібліотека – це не тільки місце збереження та передачі інформації, це простір творення і реалізації мрій. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Дитяча студії звукозапису «Формат+», у центральній дитячій бібліотеці – результат  чергової перемоги бібліотечного колективу у проекті програми «Бібломіст» «Творчі майстерні».

«Коли ми почали конкурс, заявки подали близько 50 бібліотек  з різних міст України, після проходження співбесіди, яка допомогла нам визначити бібліотеки, які зможуть  найбільш раціонально використати надану їм звукову апаратуру, ми обрали 5 переможців та надали їм обладнання та кошти для встановлення звукозаписуючої студії», – представник програми «Бібліоміст» Девіс Баркер.

Студія звукозапису принесе велику користь громаді міста, особливо соціально незахищеним її членам – багатодітним та малозабезпеченим родинам, а також дітям-сиротам, адже у ній будуть безкоштовно здійснювати записи власних пісень талановиті діти, а також свої творчі здібності зможуть розкрити діти з особливими потребами.

В студії буде здійснюватись аудіозапис дитячих пісень, відбуватимуться музичні репетиції, проводитись концерти, інтелектуально-музичні ринги, а також озвучуватись фільми бібліотечної відеостудії «Кіноторба».

Ще одним підтвердженням того, що дитячі бібліотеки міста – це справжній соціально-творчий осередок громади, є той факт, що учасники цього проекту виступатимуть у соціально-реабілітаційних центрах Львова та братимуть участь у загальноміських святкуваннях, різноманітних творчих конкурсах й талант-шоу.

«Сучасна бібліотека здобула голос. Навіть різні голоси і звуки – тут шумлять діти на заняттях, клацають комп’ютери, звучать навчальні фільми. А тепер у бібліотеці з’явилась мрія багатьох молодих людей різних поколінь – професійна студія звукозапису. Вона не впала з неба, хоча дітям так ніби видається. Це результат великої роботи працівників бібліотек. Це місце давно вже мало б називатися «Культурна тека», адже пропозиція сенсорного проведення дозвілля, яке стає чи не найважливішим елементом розвитку дитини, людини давно перевищив простий  механізм зберігання і лімітованого видавання книжок. Книжка тут присутня, але вже як кисень, який ми не помічаємо, але який споживаємо щосекунди», – менеджер культурних проектів управління культури ЛМР Ірина Магдиш.

«Мені приємно знаходитись у цьому чудовому місті, серед його прекрасних мешканців та мати честь відкрити одну з перших звукозаписуючих студій для дітей. Хочу зазначити, що під час облаштування студії, бібліотека тісно співпрацювала з громадою, мене вразив професіоналізм персоналу. Я дуже щасливий, тому що я бачу ентузіазм у молоді, які незалежно від матеріального або соціального становища, зможуть тут творити», – Девіс Баркер.

Довідка

Централізована бібліотечна система для дітей  м. Львова об’єднує 17 дитячих бібліотек й щороку обслуговує більше 58 тис. користувачів – дітей, їх батьків, молодь та інших представників міської громади. В останні 3 роки дитячі бібліотеки успішно впроваджують новітні технології, що дає змогу  надавати нові послуги своїм користувачам.

Так, у 2010 році у  Центральній дитячій бібліотеці відкрито мультицентр «Флешка», який дозволяє оперативно надавати необхідну  інформацію, організувати навчання дітей, батьків та людей старшого покоління  з опанування комп’ютерними технологіями, цікаво, змістовно та по-сучасному організувати дозвілля читачів-дітей та поєднати книгу традиційну й електронну.

На сьогодні комп’ютеризовано 11 дитячих бібліотек, з них 5 – за кошти міського бюджету. Завдяки активній співпраці з  програмою «Бібліоміст» та перемозі в чотирьох конкурсах програми 4 дитячі бібліотеки отримали нове обладнання. У 2013 році грантові кошти отримали ще дві бібліотеки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *